BackboneJS Multiple-Choice Questions (MCQs)

Backbone.js is a JavaScript rich-client web app framework based on the model–view–controller design paradigm, intended to connect to an API over a RESTful JSON interface.

BackboneJS MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of BackboneJS. Practice these MCQs to test and enhance your skills on BackboneJS.

List of BackboneJS MCQs

1. Backbone JS is a ____?

  1. Python framework
  2. JavaScript framework
  3. Java framework
  4. PHP framework

Answer: B) JavaScript framework

Explanation:

Backbone JS is a JavaScript framework.

Discuss this Question


2. Is backbone JS client-side or server-side?

  1. Client Side
  2. Server Side

Answer: A) Client Side

Explanation:

Backbone JS allows to develop and structure of client-side applications.

Discuss this Question


3. Which architecture does backbone JS support?

  1. MVVM
  2. MVP
  3. MVC
  4. Layered architecture

Answer: C) MVC

Explanation:

Backbone JS supports MVC architecture.

Discuss this Question


4. Which of the following is a piece of code that populates and retrieves data?

  1. Model
  2. View
  3. Controller

Answer: A) Model

Explanation:

A model is a piece of code that populates and retrieves data.

Discuss this Question


5. Which of the following allows you to save your JavaScript application by using a URL?

  1. Model
  2. View
  3. Controller

Answer: C) Controller

Explanation:

The controller allows you to save your JavaScript application by using a URL.

Discuss this Question


Advertisement

6. Backbone JS is written in____?

  1. Python
  2. JavaScript
  3. Java
  4. PHP

Answer: B) JavaScript

Explanation:

Backbone JS is written in JavaScript language.

Discuss this Question


7. Backbone JS is dependent on which of the following JavaScript file?

  1. Underscore.Js
  2. Jquery.Js
  3. Json2.Js
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Backbone JS is dependent on:

  • Underscore.Js
  • Jquery.Js
  • Json2.Js

Discuss this Question


8. Which of the following are the main components of Backbone JS?

  1. Model
  2. View
  3. Collection
  4. Router
  5. Event class object
  6. All of the above

Answer: F) All of the above

Explanation:

Backbone JS's main components are:

  • Model
  • View
  • Collection
  • Router
  • Event class object

Discuss this Question


9. Which of the following is a URL representation of the objects in the program?

  1. HTTP request
  2. Router
  3. Views
  4. Events

Answer: B) Router

Explanation:

Router is a URL representation of the objects in the program.

Discuss this Question


10. Backbone.js ____represent an ordered set of models?

  1. HTTP request
  2. Views
  3. Events
  4. Collections

Answer: D) Collections

Explanation:

Backbone.js collections represent an ordered set of models.

Discuss this Question


Advertisement

11. In MVC architecture which of the following comprises the code that is in charge of the end user interface, or how the program is displayed to the user?

  1. Model
  2. Views
  3. Controller

Answer: B) Views

Explanation:

View comprises the code that is in charge of the end user interface, or how the program is displayed to the user.

Discuss this Question


12. Backbone.js ____ is a module that may be combined with any object?

  1. HTTP request
  2. Views
  3. Events
  4. Collections

Answer: C) Events

Explanation:

Backbone.js event is a module that may be combined with any object.

Discuss this Question


13. ____is a class that is used to connect the model and the view.

  1. Model Binder
  2. Model view
  3. Controller

Answer: A) Model Binder

Explanation:

Model Binder is a class that is used to connect the model and the view.

Discuss this Question


14. The ____is a function that converts a JavaScript object to a model. It is called when there is a transition between an HTML element and the model's attribute?

  1. Model Binder
  2. Converter
  3. Collections
  4. Controller

Answer: B) Converter

Explanation:

The Converter is a function that converts a JavaScript object to a model. It is called when there is a transition between an HTML element and the model's attribute.

Discuss this Question


15. Which function is a function that is called every time in backbone JS?

  1. Model
  2. View
  3. Sync
  4. API

Answer: C) Sync

Explanation:

The sync function is a function that is called every time in backbone JS.

Discuss this Question


Advertisement

16. Which of the following function you will use to remove the validation binding on the model or all models, as well as any events connected to the collection?

  1. Unbinding function
  2. Data bid
  3. Data binding

Answer: A) Unbinding function

Explanation:

You may use the Unbinding function to remove the validation binding on the model or all models, as well as any events connected to the collection.

Discuss this Question


17. When the Backbone view has to be applied to a different DOM element, the ____method is utilised?

  1. Elements
  2. setElement
  3. Components

Answer: B) setElement

Explanation:

When the Backbone view has to be applied to a different DOM element, the setElement method is utilised.

Discuss this Question


18. Which of the following configuration options are available in backbone JS?

  1. modelSetOptions
  2. boundAttributes
  3. supressThrows
  4. converter
  5. change Triggers
  6. InitialCopyDirection
  7. All of the above

Answer: G) All of the above

Explanation:

Following configuration options are available in Backbone JS:

  • modelSetOptions
  • boundAttributes
  • supressThrows
  • converter
  • change Triggers
  • InitialCopyDirection

Discuss this Question


19. In Backbonejs, how are model properties stored?

  1. Hash
  2. Queue
  3. Linked list
  4. Map

Answer: A) Hash

Explanation:

In Backbonejs, model properties are stored in Hash.

Discuss this Question


20. When there are many instances of jQuery on the page, then which of the following property is utilised?

  1. Backbone.noConflict
  2. Backbone.$
  3. setElement

Answer: B) Backbone.$

Explanation:

When there are many instances of jQuery on the page, backbone.$ property is utilised.

Discuss this Question


Advertisement

21. Backbone.js is a soft reliance on____?

  1. Underscore.Js
  2. Jquery.Js
  3. Json2.Js

Answer: B) Jquery.Js

Explanation:

Backbone.js is a soft reliance on jQuery.

Discuss this Question


22. The ____ works as a unique identifier.

  1. Model.id
  2. Model
  3. Model.cid
  4. Model.events

Answer: C) Model.cid

Explanation:

The model.cid works as a unique identifier.

Discuss this Question


23. Which of the following function determines which element will be used as the view reference?

  1. Initialize
  2. setElement
  3. el
  4. extend

Answer: C) el

Explanation:

el method determines which element will be used as the view reference.

Discuss this Question


24. Which of the following method binds items to the given DOM elements while handling events via callback functions?

  1. Remove
  2. UndelegateEvents
  3. Delegate events
  4. Remove_delegate events

Answer: C) Delegate events

Explanation:

DelegateEvents binds items to the given DOM elements while handling events via call-back functions.

Discuss this Question


25. Which of the following method removes delegate events from the view?

  1. Remove
  2. UndelegateEvents
  3. Delegate events
  4. Remove_delegate events

Answer: B) UndelegateEvents

Explanation:

UndelegateEvents removes delegate events from the view.

Discuss this Question


26. Which of the following company uses Backbone JS?

  1. Mahindra and Mahindra Ltd
  2. IBM
  3. Versace
  4. All of the above

Answer: A) Mahindra and Mahindra Ltd

Explanation:

Mahindra and Mahindra Ltd uses backbone.js.

Discuss this Question


27. Who developed Backbone JS?

  1. Rasmus Lerdorf
  2. Brendan Eich
  3. Jeremy Ashkenas

Answer: C) Jeremy Ashkenas

Explanation:

Jeremy Ashkenas developed backbone.js.

Discuss this Question


28. Which of the following are the alternatives of Backbone.JS?

  1. Vue JS.
  2. React.
  3. Ember JS.
  4. Angular JS.
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation:

Following are the alternatives of backbone.js:

  • Vue JS.
  • React.
  • Ember JS.
  • Angular JS.

Discuss this Question


29. How many methods are provided by backbone js to manipulate the Backbone.js utility?

  1. 3
  2. 4
  3. 2
  4. 5

Answer: C) 2

Explanation:

Following are two methods that can be used to manipulate the Backbone.js utility:

  • Backbone.noConflict
  • Backbone.$

Discuss this Question


30. The ____-function listens for routes and handles the bookmarkable URL history?

  1. Restart
  2. Start
  3. New
  4. History

Answer: B) Start

Explanation:

The start function listens for routes and handles the bookmarkable URL history.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.