AngularJS Multiple-Choice Questions (MCQs)

AngularJS is a JavaScript-based open-source front-end web framework for developing single-page applications. It is maintained mainly by Google and a community of individuals and corporations.

AngularJS MCQs: This section contains AngularJS Multiple-Choice Questions with Answers. These AngularJS MCQs are written for beginners as well as advanced, practice these MCQs to enhance and test the knowledge of AngularJS.

List of AngularJS MCQs

1. AngularJS is perfect for _______.

  1. Create Single Page Applications
  2. Creating a Desktop Application
  3. Create Web Services
  4. None of these

Answer: A) Create Single Page Applications

Explanation:

AngularJS is perfect for creating Single Page Applications (SPAs).

Discuss this Question


2. AngularJS is a _____.

  1. HTML Framework
  2. .Net Framework
  3. JavaScript framework
  4. Oracle Framework

Answer: C) JavaScript framework

Explanation:

AngularJS is a JavaScript framework.

Discuss this Question


3. AngularJS is distributed as a _______.

  1. JavaScript file
  2. PHP file
  3. XML file
  4. ASP file

Answer: A) JavaScript file

Explanation:

AngularJS is distributed as a JavaScript file.

Discuss this Question


4. Who developed AngularJS?

  1. Jesse James Garrett
  2. Douglas Crockford
  3. Miško Hevery
  4. Brendan Eich

Answer: C) Miško Hevery

Explanation:

AngularJS was developed by Miško Hevery.

Discuss this Question


5. Who maintained AngularJS?

  1. Google
  2. A community of individuals and corporations
  3. Oracle
  4. Both A. and B.

Answer: D) Both A. and B.

Explanation:

AngularJS is maintained by the Angular Team at Google and by a community of individuals and corporations.

Discuss this Question


Advertisement

6. Is AngularJS free for commercial use?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, AngularJS is free for commercial use.

Discuss this Question


7. AngularJS expressions are written inside _____.

  1. { expression }
  2. [{ expression }]
  3. _expression
  4. {{ expression }}

Answer: D) {{ expression }}

Explanation:

AngularJS expressions are written inside double braces: {{ expression }}.

Discuss this Question


8. Which directive can be used to write AngularJS expressions?

  1. ng-expression
  2. ng-bind
  3. ng-statement
  4. ng-bindexpression

Answer: B) ng-bind

Explanation:

The ng-bind can be used to write AngularJS expressions.

Discuss this Question


9. Which is the correct syntax to write an AngularJS expression using the ng-bind directive?

  1. ng-bind="expression"
  2. ng-bind={expression}
  3. ng-bind={"expression"}
  4. ng-bind="{{expression}}"

Answer: A) ng-bind="expression"

Explanation:

The correct syntax to write an AngularJS expression using the ng-bind directive is: ng-bind="expression"

Discuss this Question


10. An AngularJS module defines an ______.

  1. expression
  2. application
  3. element
  4. None of the above

Answer: B) application

Explanation:

An AngularJS module defines an application.

Discuss this Question


Advertisement

11. Which AngularJS function is used to create a module?

  1. module
  2. ng-bind
  3. angular.create
  4. angular.module

Answer: D) angular.module

Explanation:

AngularJS function angular.module is used to create a module.

Discuss this Question


12. Which is the correct syntax to create a module?

  1. var variable_name = angular.module("app_name", []);
  2. var variable_name = angular.module("app_name", []);
  3. var variable_name = angular.module("app_name", []);
  4. var variable_name = angular.module("app_name", []);

Answer: A) var variable_name = angular.module("app_name", []);

Explanation:

The correct syntax to create a module using the angular.module is:

var variable_name = angular.module("app_name", []);

Discuss this Question


13. In the below given statement, "myApp" parameter refers to ____.

  1. a JavaScript code in which the application will run
  2. a JSON file
  3. an HTML element in which the application will run
  4. SQL queries

Answer: C) an HTML element in which the application will run

Explanation:

In the given statement, myApp parameter refers to an HTML element in which the application will run.

Discuss this Question


14. Which prefix is used with the AngularJS directives?

  1. ag-
  2. ng-
  3. aj-
  4. All of the above

Answer: B) ng-

Explanation:

The ng- prefix is used with the AngularJS directives.

Discuss this Question


15. Which directive initializes an AngularJS application?

  1. ng-app
  2. ng-init
  3. ng-model
  4. ng-application

Answer: A) ng-app

Explanation:

The ng-app directive initializes an AngularJS application.

Discuss this Question


Advertisement

16. Which directive initializes application data?

  1. ng-app
  2. ng-init
  3. ng-model
  4. ng-application

Answer: B) ng-init

Explanation:

The ng-init directive initializes application data.

Discuss this Question


17. Which directive binds the value of HTML controls to application data?

  1. ng-app
  2. ng-init
  3. ng-model
  4. ng-application

Answer: C) ng-model

Explanation:

The ng-model directive binds the value of HTML controls to application data.

Discuss this Question


18. Which directive repeats an HTML element?

  1. ng-repeats
  2. ng-iterate
  3. ng-model
  4. ng-repeat

Answer: D) ng-repeat

Explanation:

The ng-repeat directive repeats an HTML element.

Discuss this Question


19. Which directive defines initial values for an AngularJS application?

  1. ng-app
  2. ng-init
  3. ng-model
  4. ng-repeat

Answer: B) ng-init

Explanation:

The ng-init directive defines initial values for an AngularJS application.

Discuss this Question


20. Write a statement with <div> element to initialize two variables (name and age)?

  1. <div ng-app="" ng-init="Name:'Alex';Age:21">
  2. <div ng-app="" ng-init="Name:'Alex',Age:21">
  3. <div ng-app="" ng-init="Name='Alex',Age=21">
  4. <div ng-app="" ng-init="Name='Alex';Age=21">

Answer: D) <div ng-app="" ng-init="Name='Alex';Age=21">

Explanation:

The correct statement to initiate the variables:

<div ng-app="" ng-init="Name='Alex';Age=21">

Discuss this Question


Advertisement

21. Consider the below statement, how to print the value of "StudentName"?

<div ng-app="" ng-init="firstName='John'">
	<p>Input something in the input box:</p>
	<p>Name: <input type="text" ng-model="StudentName"></p>
	<p>You wrote: _______</p>
</div>
  1. StudentName
  2. {{ StudentName }}
  3. { StudentName }
  4. { _StudentName }

Answer: B) {{ StudentName }}

Explanation:

The code is:

<div ng-app="" ng-init="firstName='John'">
	<p>Input something in the input box:</p>
	<p>Name: <input type="text" ng-model="StudentName"></p>
	<p>You wrote: {{ StudentName }}</p>
</div>

Discuss this Question


22. Consider the below statement – what will be the output?

<div data-ng-app="" data-ng-init="qty=3;price=2.5">
	<p>The result is: {{qty * price}}</p>
</div>
  1. The result is: 7.5
  2. The result is: 7
  3. The result is: 7.50
  4. The result is: 3*2.5

Answer: A) The result is: 7.5

Explanation:

The output of the above statement is: The result is: 7.5

Discuss this Question


23. Consider the below statement – what will be the output?

<div data-ng-app="" data-ng-init="qty=3;">
	<p>The result is: {{qty * price}}</p>
</div>
  1. The result is: Undefined
  2. The result is: 0
  3. The result is: 3
  4. The result is: NaN

Answer: D) The result is: NaN

Explanation:

The output of the above statement is: The result is: NaN

Discuss this Question


24. Consider the below statement – what will be the output?

<div ng-app="" ng-init="cities=['Mumbai','New Delhi','Banglore']">
  <p>The cities...</p>
  <ul>
    <li ng-repeat="c in cities">
      {{ c }}
    </li>
  </ul>
</div>
  1. Prints the city names in an unordered list
  2. Prints the city names in an ordered list
  3. Prints the all name of the city 3 times in an unordered list
  4. None of the above

Answer: A) Prints the city names in an unordered list

Explanation:

The output will be:

The cities...

  • Mumbai
  • New Delhi
  • Banglore

Discuss this Question


25. Consider the below statement – what will be the output?

<div ng-app="" ng-init="cities=['Mumbai','New Delhi','Banglore']">
  <p>The cities...</p>
  <ul>
    <li ng-repeat="c in cities">
      "Hello" {{ c }}
    </li>
  </ul>
</div>
  1. Prints the city names with "Hello" in an unordered list
  2. Prints the city names with "Hello" in an ordered list
  3. Prints the all name of the city with "Hello" 3 times in an unordered list
  4. None of the above

Answer: A) Prints the city names with "Hello" in an unordered list

Explanation:

The output will be:

The cities...

  • "Hello" Mumbai
  • "Hello" New Delhi
  • "Hello" Banglore

Discuss this Question


26. Consider the below statement – what will be the output?

<div ng-app="" ng-init="values=[10, 20, 30]">
  <p>The value is {{values[0]}}, {{values[3]}}</p>
</div>
  1. The value is 10, 30
  2. The value is 10, 0
  3. The value is 10, NaN
  4. The value is 10,

Answer: D) The value is 10,

Explanation:

The output will be "The value is 10,". Because array indexing starts with 0 and ends with length of the array -1. In the above statement, there are only 3 elements and the last index is 2. Thus the statement {{values[3]}} will print nothing.

Discuss this Question


27. Consider the below statement – what will be the output?

<div ng-app="" ng-init="values=[10, 20, 30]">
  <p>The value is {{values[0]}} + {{values[2]}}</p>
</div>
  1. The value is 10 + 30
  2. The value is 40
  3. The value is NaN
  4. The value is Undefined

Answer: A) The value is 10 + 30

Explanation:

The output will be "The value is 10 + 30". Here, the addition operation will not be performed it will just print.

Discuss this Question


28. Which AngularJS function creates a new directive?

  1. .new
  2. .create
  3. .directive
  4. .CreateDirective

Answer: C) .directive

Explanation:

The AngularJS function .directive is used to create new directive.

Discuss this Question


29. Which directive defines the application controller?

  1. ng-control
  2. ng-controller
  3. ng-NewController
  4. None of the above

Answer: B) ng-controller

Explanation:

The ng-controller directive defines the application controller.

Discuss this Question


30. Filters can be added to expressions by using the ______, followed by a filter.

  1. comma character (,)
  2. Colon character (:)
  3. Hyphen character (-)
  4. pipe character (|)

Answer: D) pipe character (|)

Explanation:

Filters can be added to expressions by using the pipe character (|), followed by a filter.

Discuss this Question


Advertisement

31. Which AngularJS filter formats a number to a currency format?

  1. currency
  2. number
  3. dollar
  4. curr

Answer: A) currency

Explanation:

AngularJS currency is used to format a number to a currency format.

Discuss this Question


32. Which AngularJS filter formats a date to a specified format?

  1. datetime
  2. time
  3. date
  4. ng-date

Answer: C) date

Explanation:

AngularJS date is used to format a date to a specified format.

Discuss this Question


33. Which AngularJS filter selects a subset of items from an array?

  1. set
  2. subset
  3. ng-set
  4. filter

Answer: D) filter

Explanation:

AngularJS filter filter is used to select a subset of items from an array.

Discuss this Question


34. Which AngularJS filter formats an object to a JSON string?

  1. ng-json
  2. json
  3. set-json
  4. None of the above

Answer: B) json

Explanation:

AngularJS filter json is used to format an object to a JSON string.

Discuss this Question


35. Which AngularJS filter limits an array/string, into a specified number of elements/characters?

  1. limitTo
  2. limit
  3. ng-limit
  4. ng-limitTo

Answer: A) limitTo

Explanation:

AngularJS filter limitTo is used to limit an array/string, into a specified number of elements/characters.

Discuss this Question


36. Which AngularJS filter formats a string to lower case?

  1. lwr
  2. lower
  3. lowercase
  4. ng-lowercase

Answer: C) lowercase

Explanation:

AngularJS filter lowercase is used to format a string to lower case.

Discuss this Question


37. Which AngularJS filter formats a string to upper case?

  1. upr
  2. upper
  3. uppercase
  4. ng-uppercase

Answer: C) uppercase

Explanation:

AngularJS filter uppercase is used to format a string to upper case.

Discuss this Question


38. Which AngularJS filter formats a number to a string?

  1. number
  2. integer
  3. int
  4. num

Answer: A) number

Explanation:

AngularJS filter number is used to format a number to a string.

Discuss this Question


39. Which AngularJS filter orders an array by an expression?

  1. orderby
  2. orderBy
  3. order
  4. OrderBy

Answer: B) orderBy

Explanation:

AngularJS filter orderBy is used to order an array by an expression.

Discuss this Question


40. Which is the correct AngularJS statement to format the value of "studentName" in the uppercase?

  1. {{ studentName.uppercase }}
  2. {{ uppercase(studentName) }}
  3. {{ uppercase.studentName }}
  4. {{ studentName | uppercase }}

Answer: D) {{ studentName | uppercase }}

Explanation:

The correct AngularJS statement to format the value of studentName in the uppercase is: {{ studentName | uppercase }}

Discuss this Question


41. Which of the following can be used as a prefix for Directive?

  1. data-
  2. ng-
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Both data- and ng- can be used a prefix for directive.

Discuss this Question


42. Which is the correct syntax to define multiple filters on an expression?

  1. {{ expression | filter1 | filter2 | filter3 | ... }}
  2. {{ expression | {filter1} | {filter2} | {filter3} | ... }}
  3. {{ expression | {{filter1}} | {{filter2}} | {{filter3}} | ... }}
  4. {{ expression | filter1 , filter2 , filter3 , ... }}

Answer: A) {{ expression | filter1 | filter2 | filter3 | ... }}

Explanation:

The correct syntax to define multiple filters on an expression is: {{ expression | filter1 | filter2 | filter3 | ... }}

Discuss this Question


43. Which AngularJS service has the set of methods to get the information about the location of the current web?

  1. $web
  2. $current
  3. $location
  4. All of the above

Answer: C) $location

Explanation:

The AngularJS service $location has methods to get the information about the location of the current web page.

Discuss this Question


44. Which method of $location service is used to get the full URL of the current web page?

  1. url()
  2. Url()
  3. WebUrl()
  4. absUrl()

Answer: D) absUrl()

Explanation:

The $location.absUrl() returns the full URL of the current web page.

Discuss this Question


45. Which method of $location service is used to get the URL without base prefix?

  1. url()
  2. Url()
  3. WebUrl()
  4. absUrl()

Answer: A) url()

Explanation:

The $location.url() returns the URL without base prefix.

Discuss this Question


46. Being a JavaScript-only framework, applications written in AngularJS are not safe and secure.

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

The given statement is True.

Discuss this Question


47. Which method of $location service is used to get the current URL without any parameters?

  1. url()
  2. absUrl()
  3. path()
  4. absPath()

Answer: C) path()

Explanation:

The $location.path() returns the current URL without any parameters.

Discuss this Question


48. Which method of $location service is used to get the search part of the current URL when called without any parameter?

  1. searchPath()
  2. absSearch()
  3. ruleSearch()
  4. search()

Answer: D) search()

Explanation:

The $location.search() returns the search part of the current URL when called without any parameter.

Discuss this Question


49. Which is not a valid method of $location service?

  1. hostname()
  2. host()
  3. path()
  4. hash()

Answer: A) hostname()

Explanation:

There is no function named hostname() in $location service.

Discuss this Question


50. Which AngularJS service is used to make the request to the server?

  1. $https
  2. $request
  3. $http
  4. $requests

Answer: C) $http

Explanation:

The Angular service $http is used to make a request to the server.

Discuss this Question


51. Which AngularJS service is the version of the window.setTimeout function?

  1. $timeout
  2. $WindowTimeout
  3. $WinTimeout
  4. $setTimeout

Answer: A) $timeout

Explanation:

The AngularJS service $timeout is the version of the window.setTimeout function.

Discuss this Question


52. Which AngularJS service is the version of the window.setInterval function?

  1. $interval
  2. $WindowInterval
  3. $WinInterval
  4. $setInterval

Answer: A) $interval

Explanation:

The AngularJS service $interval is the version of the window.setInterval function.

Discuss this Question


53. AngularJS is entirely based on HTML and JavaScript?

  1. True
  2. False

Answer: A) True

Explanation:

It's true that – AngularJS is entirely based on HTML and JavaScript.

Discuss this Question


54. Can we create custom directives in AngularJS?

  1. Yes
  2. No

Answer: A) Yes

Explanation:

Yes, we can create custom directories in AngularJS.

Discuss this Question


55. In AngularJS, what is the data binding?

  1. Synchronization between controller part and view part
  2. Synchronization between model part and controller part
  3. Synchronization between model part and view part
  4. None of the above

Answer: C) Synchronization between model part and view part

Explanation:

Data binding is the synchronization between model part and view part in AngularJS.

Discuss this Question


56. Which AngularJS directive is used to bind AngularJS application data to the disabled attribute of HTML elements?

  1. ng-disabled
  2. ng-disable
  3. ng-disabledElement
  4. ng-disableElement

Answer: A) ng-disabled

Explanation:

The ng-disabled directive is used to bind AngularJS application data to the disabled attribute of HTML elements.

Discuss this Question


57. Which AngularJS directive is used to show or hide an HTML element?

  1. ng-showHide
  2. ng-ShowHide
  3. ng-show
  4. ng-hide

Answer: C) ng-show

Explanation:

The ng-show directive is used to show or hide an HTML element.

Discuss this Question


58. Which AngularJS directive is used to hide or show an HTML element?

  1. ng-showHide
  2. ng-ShowHide
  3. ng-show
  4. ng-hide

Answer: D) ng-hide

Explanation:

The ng-hide directive is used to hide or show an HTML element.

Discuss this Question


59. Which AngularJS directive is used to define AngularJS code that will be executed when the element is being clicked?

  1. ng-click
  2. ng-mouseOver
  3. ng-mouseClick
  4. ng-mouse

Answer: A) ng-click

Explanation:

The ng-click directive is used to define AngularJS code that will be executed when the element is being clicked.

Discuss this Question


60. Which is the correct syntax of AngularJS directive ng-show?

  1. ng-show:"true/false"
  2. ng-show="true/false"
  3. ng-app ng-show="true/false"
  4. None of the above

Answer: B) ng-show="true/false"

Explanation:

The syntax of AngularJS directive ng-show is: ng-show="true/false"

Discuss this Question


61. Consider the below statement – what will be the output?

<div ng-app="" ng-init="num=10">
	<p ng-show="num > 5">Displaying: {{num}}</p>
</div>
  1. Syntax Error
  2. Nothing will display
  3. Displaying: 5
  4. Displaying: 10

Answer: D) Displaying: 10

Explanation:

In the above code, the expression is evaluated with the ng-show which is valid with AngularJS. Thus, the output will be "Displaying: 10".

Discuss this Question


62. The $event object contains the ______.

  1. browser's event object
  2. browser's current path
  3. Both A. and B.
  4. None of the above

Answer: A) browser's event object

Explanation:

The $event object contains the browser's event object.

Discuss this Question


63. Which module routes your application to different pages without reloading the entire application?

  1. ngRoutes
  2. route
  3. ng-Route
  4. ngRoute

Answer: D) ngRoute

Explanation:

The ngRoute module routes your application to different pages without reloading the entire application.

Discuss this Question


64. Which of the below is an Invalid filter in AngularJS?

  1. JSON
  2. limitTo
  3. orderBy
  4. email

Answer: D) email

Explanation:

The email is an invalid filter in AngularJS.

Discuss this Question


65. The .subscribe in AngularJS is used for?

  1. Streams data synchronously
  2. Streams data asynchronously
  3. Both of the above
  4. None of the above

Answer: C) Both of the above

Explanation:

The .subscribe is used for the both:

  • Streams data synchronously
  • Streams data asynchronously

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.