Appium Multiple-Choice Questions (MCQs)

Appium is an open-source automation tool for running scripts and testing native applications, mobile-web applications and hybrid applications on Android or iOS using a webdriver.

Appium MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Appium. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Appium.

List of Appium MCQs

1. To test an application, ____ is used, an open-source automation tool.

  1. Appium
  2. JUnit
  3. JMeter
  4. ETL Testing

Answer: A) Appium

Explanation:

To test an application, Appium is used, an open-source automation tool.

Discuss this Question


2. A ____ mobile app can be automated with this product which is developed and supported by Sauce Labs.

  1. Native
  2. Hybrid
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

A native and hybrid mobile app can be automated with this product which is developed and supported by Sauce Labs.

Discuss this Question


3. Using Appium, one can run the same test on multiple platforms, which is a ____-platform mobile automation tool.

  1. Line
  2. Cross
  3. Circle
  4. Pyramid

Answer: B) Cross

Explanation:

Using Appium, one can run the same test on multiple platforms, which is a cross-platform mobile automation tool.

Discuss this Question


4. In Mobile ____ Testing Technology, Appium is a popular tool for testing mobile applications.

  1. Semi-Automation
  2. Automation
  3. Trans-Automation
  4. None

Answer: B) Automation

Explanation:

In Mobile Automation Testing Technology, Appium is a popular tool for testing mobile applications.

Discuss this Question


5. The Appium framework is used to automate the testing of ____ applications.

  1. Native
  2. Hybrid
  3. Web
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The Appium framework is used to automate the testing of native, hybrid, and web applications.

Discuss this Question


Advertisement

6. In Appium, you don't need to worry about the operating system of your mobile device because the Selenium Webdriver commands are converted to Android and iOS ____ commands according to the device type rather than the OS type of your mobile device.

  1. UIAutomator
  2. UIAutomation
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In Appium, you don't need to worry about the operating system of your mobile device because the Selenium Webdriver commands are converted to Android and iOS UIAutomator and UIAutomation commands according to the device type rather than the OS type of your mobile device.

Discuss this Question


7. There are several Selenium client libraries available for ____, C#, Python, JavaScript with Node.js, and Ruby, along with many others.

  1. Java
  2. PHP
  3. Objective C
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

There are several Selenium client libraries available for Java, PHP, Objective C, C#, Python, JavaScript with Node.js, and Ruby, along with many others.

Discuss this Question


8. Appium controls ____'s functionality for testing through the Selenium backend.

  1. Selenium
  2. Titanium
  3. Carbon
  4. Tin

Answer: A) Selenium

Explanation:

Appium controls Selenium's functionality for testing through the Selenium backend.

Discuss this Question


9. What is/are the feature(s) of Appium?

  1. Source code or libraries are not required for Appium.
  2. The community at Appium is active and strong.
  3. There is multiplatform support in Appium, which means that the same test case can be run on multiple platforms at the same time.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The features of Appium are -

  1. Source code or libraries are not required for Appium.
  2. The community at Appium is active and strong.
  3. There is multiplatform support in Appium, which means that the same test case can be run on multiple platforms at the same time.

Discuss this Question


10. Which of the following is/are TRUE about Appium?

  1. Parallel testing is possible with Appium.
  2. An Appium application does not have to be reinstalled when a small change is made.
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The following are TRUE about Appium -

  1. Parallel testing is possible with Appium.
  2. An Appium application does not have to be reinstalled when a small change is made.

Discuss this Question


Advertisement

11. What is/are the advantage(s) of Appium?

  1. Open-source software, such as Appium, is available for free.
  2. Web, native, and hybrid applications can all be tested automatically with it.
  3. Appium can be used with automated testing without the need for additional agents.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The advantages of Appium are -

  1. Open-source software, such as Appium, is available for free.
  2. Web, native, and hybrid applications can all be tested automatically with it.
  3. Appium can be used with automated testing without the need for additional agents.

Discuss this Question


12. Mobile testing is made possible with Appium, a ____ testing tool.

  1. Free
  2. Cross-platform
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Mobile testing is made possible with Appium, a free, cross-platform testing tool.

Discuss this Question


13. What is/are the disadvantage(s) of Appium?

  1. Reports are not detailed enough.
  2. Due to the remote web driver's dependency, the tests take a while.
  3. Each Mac OS device can only run one instance of iOS script (iOS Script), so one test can be executed simultaneously.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The disadvantages of Appium are -

  1. Reports are not detailed enough.
  2. Due to the remote web driver's dependency, the tests take a while.
  3. Each Mac OS device can only run one instance of iOS script (iOS Script), so one test can be executed simultaneously.

Discuss this Question


14. An application server written in ____, Appium, is used to serve HTTP requests.

  1. Node.js
  2. Js
  3. PHP
  4. C

Answer: A) Node.js

Explanation:

An application server written in Node.js, Appium, is used to serve HTTP requests.

Discuss this Question


15. It creates a server and listens to proxied commands from the main Appium server when it finds a '____' on a device.

  1. Use case
  2. User case
  3. Testimonial case
  4. Test case

Answer: D) Test case

Explanation:

It creates a server and listens to proxied commands from the main Appium server when it finds a "test case" on a device.

Discuss this Question


Advertisement

16. Which of the following is/are TRUE about how Appium works?

  1. During the installation of Appium, a server exposing a REST API is also installed on our machine.
  2. Android and iOS devices receive commands and connection requests from the client and execute those commands.
  3. HTTP responses are returned by it.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are TRUE about how Appium works -

  1. During the installation of Appium, a server exposing a REST API is also installed on our machine.
  2. Android and iOS devices receive commands and connection requests from the client and execute those commands.
  3. HTTP responses are returned by it.

Discuss this Question


17. ____ is a script that runs on Android devices that proxy Appium commands.

  1. UIAutomator
  2. UIAutomation
  3. UIAutotune
  4. UIAuto

Answer: A) UIAutomator

Explanation:

UIAutomator is a script that runs on Android devices that proxy Appium commands.

Discuss this Question


18. By using the command line, you can run ____ test cases directly into the device using the native automation framework of Android, UIAutomator.

  1. JUnit
  2. JMeter
  3. Appium
  4. ETL Testing

Answer: A) JUnit

Explanation:

By using the command line, you can run Junit test cases directly into the device using the native automation framework of Android, UIAutomator.

Discuss this Question


19. In addition to building and profiling iOS apps, Apple also provides this application '____'.

  1. Instrument
  2. Individual
  3. Intranet
  4. Internet

Answer: A) Instrument

Explanation:

In addition to building and profiling iOS apps, Apple also provides this application "instrument".

Discuss this Question


20. How many types of mobile applications are there?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B) 3

Explanation:

There are 3 types of mobile applications.

Discuss this Question


Advertisement

21. The App Stores, such as the Google Play Store and Apple's App Store, are places where ____ apps can be downloaded and installed.

  1. Native
  2. Hybrid
  3. Web
  4. None

Answer: A) Native

Explanation:

The App Stores, such as the Google Play Store and Apple's App Store, are places where native apps can be downloaded and installed.

Discuss this Question


22. Which of the following is/are the example(s) of a native application?

  1. Pinterest
  2. Skype
  3. Snapchat
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are examples of native applications -

  1. Pinterest
  2. Skype
  3. Snapchat

Discuss this Question


23. A web application is ____ application, but rather a website that runs on a browser.

  1. A real
  2. Not a real
  3. Not a rare
  4. Not a right

Answer: B) Not a real

Explanation:

A web application is not a real application, but rather a website that runs on a browser.

Discuss this Question


24. ____ are used to build web applications at a very affordable cost.

  1. HTML
  2. CSS
  3. JavaScript
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

HTML, CSS, and JavaScript are used to build web applications at a very affordable cost.

Discuss this Question


25. What is/are the example(s) of Web Applications?

  1. Flipkart
  2. Twitter
  3. Ali Express
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The examples of Web Applications are -

  1. Flipkart
  2. Twitter
  3. Ali Express

Discuss this Question


26. ____ applications can be combined in a hybrid application.

  1. Native
  2. Web
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Native and web applications can be combined in a hybrid application.

Discuss this Question


27. What is/are the example(s) of hybrid applications?

  1. OLA
  2. Instagram
  3. Basecamp
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The examples of hybrid applications are -

  1. OLA
  2. Instagram
  3. Basecamp

Discuss this Question


28. Appium-____ verifies the Appium installation using an application tool.

  1. Doctor
  2. Data
  3. Checker
  4. Modifier

Answer: A) Doctor

Explanation:

Appium-doctor verifies the Appium installation using an application tool.

Discuss this Question


29. What is/are the limitation(s) of Appium?

  1. Appium Inspector cannot be run on Microsoft Windows.
  2. Android versions below 4.2 are not supported by Appium.
  3. Hybrid applications are only partially supported by Appium.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The limitations of Appium are -

  1. Appium Inspector cannot be run on Microsoft Windows.
  2. Android versions below 4.2 are not supported by Appium.
  3. Hybrid applications are only partially supported by Appium.

Discuss this Question


30. ____, Selendroid, Kobiton, and Testdroid are among the tools available for automated testing of mobile applications.

  1. Robotium
  2. Appium
  3. Experitest
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Robotium, Appium, Experitest, Selendroid, Kobiton, and Testdroid are among the tools available for the automated testing of mobile applications.

Discuss this Question


Advertisement

31. What is/are the difference(s) between Appium and Robotium?

  1. Android-only Robotium is the only tool to support both iOS and Android. Appium is cross-platform, supporting both iOS and Android.
  2. Robotium only supports Java programming language, whereas Appium supports a variety of languages.
  3. A set of source codes or a library is not necessary to run the Appium tool, but a set of source codes or libraries is required for the Robotium tool.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The differences between Appium and Robotium are -

  1. Android-only Robotium is the only tool to support both iOS and Android. Appium is cross-platform, supporting both iOS and Android.
  2. Robotium only supports Java programming language, whereas Appium supports a variety of languages.
  3. A set of source codes or a library is not necessary to run the Appium tool, but a set of source codes or libraries is required for the Robotium tool.

Discuss this Question


32. It is possible to test hybrid, web, and native mobile applications with Appium while ____ applications can only be tested with Robotium.

  1. Native
  2. Web
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

It is possible to test hybrid, web, and native mobile applications with Appium while native and web applications can only be tested with Robotium.

Discuss this Question


33. The Robotium framework is ____ with Selenium, while Appium supports many frameworks like Selenium.

  1. Compatible
  2. Incompatible
  3. Incompetent
  4. None

Answer: B) Incompatible

Explanation:

The Robotium framework is incompatible with Selenium, while Appium supports many frameworks like Selenium.

Discuss this Question


34. Robotium code requires a ____ rebuild for a small change, whereas Appium does not require reinstalling the application.

  1. Half
  2. Complete
  3. Non-complete
  4. None

Answer: B) Complete

Explanation:

Robotium code requires a complete rebuild for a small change, whereas Appium does not require reinstalling the application.

Discuss this Question


35. Selendroid is a test automation framework that only supports ____, while Appium is an open-source tool that supports both iOS and Android.

  1. iOS
  2. Android
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Android

Explanation:

Selendroid is a test automation framework that only supports Android, while Appium is an open-source tool that supports both iOS and Android.

Discuss this Question


36. When you make a small change in ____, you don't need to reinstall the application, but when you make a change in Selendroid, you have to reinstall the app.

  1. Appium, Selendroid
  2. Selendroid, Appium
  3. Robotium, Appium
  4. Robotium, Selendroid

Answer: A) Appium, Selendroid

Explanation:

When you make a small change in Appium, you don't need to reinstall the application, but when you make a change in Selendroid, you have to reinstall the app

Discuss this Question


37. Selendroid does not have a strong community like ____, which has a strong and active community.

  1. Appium
  2. Robotium
  3. Experitest
  4. Kobiton

Answer: A) Appium

Explanation:

Selendroid does not have a strong community like Appium, which has a strong and active community.

Discuss this Question


38. Selendroid is compatible with ____, whereas Appium supports many frameworks and languages.

  1. Jenkin
  2. Selenium
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Selendroid is compatible with Jenkin and Selenium, whereas Appium supports many frameworks and languages.

Discuss this Question


39. There is no requirement for source code or libraries in ____, whereas ____ requires source code or libraries in the application.

  1. Appium, Selendroid
  2. Selendroid, Appium
  3. Appium, Kobiton
  4. Kobiton, Appium

Answer: A) Appium, Selendroid

Explanation:

There is no requirement for source code or libraries in Appium, whereas Selendroid requires source code or libraries in the application.

Discuss this Question


40. There is one limitation, which is that Appium runs tests using Selendroid for older APIs versus UIAutomator for API>=__.

  1. 17
  2. 14
  3. 10
  4. 5

Answer: A) 17

Explanation:

There is one limitation, which is that Appium runs tests using Selendroid for older APIs versus UIAutomator for API>=17.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.