Social Media Optimization (SMO) Multiple-Choice Questions (MCQs)

SMO stands for "Social Media Optimization", it is the use of a number of outlets and communities to generate publicity to increase the awareness of a product, service brand or event.

Social Media Optimization (SMO) MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of SMO. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Social Media Optimization (SMO).

List of SMO MCQs

1. Using social media sites like ____, and Google+, you can increase website traffic through social media marketing.

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. LinkedIn
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Using social media sites like Facebook, Twitter, LinkedIn, and Google+, you can increase website traffic through social media marketing.

Discuss this Question


2. Which of the following is/are an/the importance of Social Media Optimization?

  1. You can drive targeted traffic with social media posts.
  2. You can interact with people and your customers on it, build a social network, and build a brand.
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The following are the importance of Social Media Optimization -

  1. You can drive targeted traffic with social media posts.
  2. You can interact with people and your customers on it, build a social network, and build a brand.

Discuss this Question


3. In Facebook marketing, ____ are advertised and promoted on Facebook.

  1. Businesses
  2. Products
  3. Services
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

In Facebook marketing, businesses, products, and services are advertised and promoted on Facebook.

Discuss this Question


4. With the help of which key feature of Facebook, you are able to stream videos live?

  1. Online Chat
  2. Facebook Group
  3. Facebook Live
  4. Facebook Insights

Answer: C) Facebook Live

Explanation:

With the help of Facebook Live key feature of Facebook, you are able to stream videos live.

Discuss this Question


5. With the help of which key feature of Facebook, you can see the posts of your competitors' business pages and improve your Facebook business pages by monitoring their content?

  1. Business Page
  2. Facebook Group
  3. Facebook Insights
  4. Facebook History

Answer: C) Facebook Insights

Explanation:

With the help of Facebook Insights key feature of Facebook, you can see the posts of your competitors' business pages and improve your Facebook business pages by monitoring their content.

Discuss this Question


Advertisement

6. On the Facebook Business page, you can post information and updates about your business that will be visible to everyone ____.

  1. Who hasn’t liked it
  2. Who has liked it
  3. Who is on Facebook
  4. Who is on Facebook Business

Answer: B) Who has liked it

Explanation:

On the Facebook Business page, you can post information and updates about your business that will be visible to everyone who has liked it.

Discuss this Question


7. Which of the following is/are available on Facebook Business Page?

  1. Create Button
  2. Create Username
  3. Add Business Hours
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are available on Facebook Business Page -

  1. Create Button
  2. Create Username
  3. Add Business Hours

Discuss this Question


8. You can use Facebook Groups to ____.

  1. Reach out to your targeted audience
  2. Gain insights to promote your business
  3. Increase customer loyalty
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

You can use Facebook Groups to reach out to your targeted audience, gain insights to promote your business, and increase customer loyalty.

Discuss this Question


9. Which of the following can you add in your Facebook Group?

  1. Tags
  2. Your Location
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The following can be added to the Facebook Group - Tags and Your Location.

Discuss this Question


10. Since ____ groups are not listed in search results, you can only join them when a member invites you.

  1. Private
  2. Public
  3. Secret
  4. Facebook

Answer: C) Secret

Explanation:

Since secret groups are not listed in search results, you can only join them when a member invites you.

Discuss this Question


Advertisement

11. You can increase your ____ awareness by joining Facebook Groups and sharing relevant information and updates about your business with other members.

  1. Brand
  2. Business
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

You can increase your brand and business awareness by being helpful by joining Facebook Groups and sharing relevant information and updates about your business with other members.

Discuss this Question


12. In ____ marketing, companies or users reach out to new customers by using Twitter for promoting or advertising their businesses.

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Instagram
  4. LinkedIn

Answer: B) Twitter

Explanation:

In Twitter marketing, companies or users reach out to new customers by using Twitter for promoting or advertising their businesses.

Discuss this Question


13. Which of the following is/are the feature(s) of Twitter Marketing?

  1. Images and Videos
  2. Hashtags
  3. Advanced Search
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Explanation: The following are the features of Twitter Marketing -

  1. Images and Videos
  2. Hashtags
  3. Advanced Search

Discuss this Question


14. The ____ feature allows you to receive notifications whenever a tweet is posted to your Twitter account.

  1. Twitter Chat
  2. Tweet Alert
  3. Twitter Moments
  4. Download Tweets

Answer: B) Tweet Alert

Explanation:

The Tweet Alert feature allows you to receive notifications whenever a tweet is posted to your Twitter account.

Discuss this Question


15. Twitter is a great platform for ____ and businesses.

  1. Sharing Ideas
  2. Sending Messages
  3. Promoting Brands
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Twitter is a great platform for sharing ideas, sending messages, and promoting brands and businesses.

Discuss this Question


Advertisement

16. Including a link to your website along with relevant information about your business will make your tweet visible to all ____.

  1. Twitter Users
  2. Your Followings
  3. Your Followers
  4. None

Answer: C) Your Followers

Explanation:

Including a link to your website along with relevant information about your business will make your tweet visible to all your followers.

Discuss this Question


17. How many characters can be there in a tweet?

  1. 140
  2. 280
  3. 360
  4. 720

Answer: B) 280

Explanation:

There can be 280 characters in a tweet.

Discuss this Question


18. What are tweets?

  1. Long messages that we share or send
  2. Medium messages that we share or send
  3. Short messages that we share or send
  4. Average messages that we share or send

Answer: C) Short messages that we share or send

Explanation:

Tweets are short messages that we share or send.

Discuss this Question


19. What is/are an/the important point(s) to remember while making a tweet?

  1. Keep it simple and short
  2. Determine your goals
  3. By engaging
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Explanation: The important points to remember while making a tweet are -

  1. Keep it simple and short
  2. Determine your goals
  3. By engaging

Discuss this Question


20. Which of the following factors is involved in increasing your followers on Twitter?

  1. Remove Profile Photo
  2. Remove Your Name
  3. Start your Blog
  4. Remove Account Description

Answer: C) Start your Blog

Explanation:

Starting your Blog is one of the factors involved in increasing your followers on Twitter.

Discuss this Question


Advertisement

21. By hosting a ____, you'll be able to establish authority and credibility in your field and build a community with like-minded people.

  1. Twitter Chat
  2. Live Tweet
  3. Promoted Tweets
  4. Twitter Analytics

Answer: A) Twitter Chat

Explanation:

By hosting a Twitter chat, you'll be able to establish authority and credibility in your field and build a community with like-minded people.

Discuss this Question


22. Shared or reposted tweets are referred to as ____.

  1. Retweet
  2. Reply
  3. Direct Message
  4. None

Answer: A) Retweet

Explanation:

Shared or reposted tweets are referred to as retweets.

Discuss this Question


23. In tweets, ____ are used to add the 'Hash' sign before important keywords.

  1. Tags
  2. Hashtags
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

In tweets, hashtags are used to add the "Hash" sign before important keywords.

Discuss this Question


24. On Twitter's home page, the 'Who to follow' section displays promoted accounts as '____'.

  1. Ad Keywords
  2. Ad Description
  3. Ad Units
  4. Ad Tags

Answer: C) Ad Units

Explanation:

On Twitter's home page, the "Who to follow" section displays promoted accounts as "ad units."

Discuss this Question


25. You can easily find and follow your ____ on Twitter by promoting your Twitter account.

  1. Followers
  2. Following
  3. Target Audience
  4. None

Answer: C) Target Audience

Explanation:

You can easily find and follow your target audience on Twitter by promoting your Twitter account.

Discuss this Question


26. You can publish an ____ on your website using Twitter Widget.

  1. Interface
  2. Inbound link
  3. Intralink
  4. Interlink

Answer: A) Interface

Explanation:

You can publish an interface on your website using Twitter Widget

Discuss this Question


27. You can use Twitter Widget to provide your visitors with several benefits, such as They can see the ____ on Twitter.

  1. Followers
  2. Followings
  3. Conversation
  4. None

Answer: C) Conversation

Explanation:

You can use Twitter Widget to provide your visitors with several benefits, such as They can see the conversation on Twitter.

Discuss this Question


28. You can allow your readers to share your page quickly with their followers using ____.

  1. TwitThis
  2. Chirrup
  3. Aweber
  4. Twitterfeed

Answer: A) TwitThis

Explanation:

You can allow your readers to share your page quickly with their followers using TwitThis.

Discuss this Question


29. Your tweets appear on your Twitter account at a time interval you set up with ____.

  1. Social Oomph
  2. Tweet Old Post
  3. Visibili
  4. Hootsuite

Answer: A) Social Oomph

Explanation:

Your tweets appear on your Twitter account at a time interval you set up with Social Oomph.

Discuss this Question


30. With ____, you can build a custom sharing bar with Twitter buttons and other social sharing icons.

  1. Visible
  2. Visibili
  3. Visibilli
  4. None

Answer: B) Visibili

Explanation:

With Visibili, you can build a custom sharing bar with Twitter buttons and other social sharing icons.

Discuss this Question


Advertisement

31. A ____ is a tweet that has been re-posted.

  1. Reply
  2. Tweet
  3. Retweet
  4. None

Answer: C) Retweet

Explanation:

A retweet is a tweet that has been re-posted.

Discuss this Question


32. The '____' symbol is often used to repost someone else's tweet.

  1. RE
  2. RT
  3. RET
  4. RETW

Answer: B) RT

Explanation:

The "RT" symbol is often used to re-post someone else's tweet.

Discuss this Question


33. Where do Retweets appear?

  1. Your Home timeline shows the Tweets that your followers have retweeted.
  2. Blocking accounts prevents you from seeing tweets retweeted by them.
  3. You can see how many times your Tweets have been retweeted and who is retweeting them in the notifications tab.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Retweets appear at -

  1. Your Home timeline shows the Tweets that your followers have retweeted.
  2. Blocking accounts prevents you from seeing tweets retweeted by them.
  3. You can see how many times your Tweets have been retweeted and who is retweeting them in the notifications tab.

Discuss this Question


34. You can subscribe to other people's ____ or create your own.

  1. Accounts
  2. Lists
  3. Tweets
  4. None

Answer: B) Lists

Explanation:

You can subscribe to other people's lists or create your own.

Discuss this Question


35. You can view all Tweets from that list's accounts by viewing its ____.

  1. Account
  2. Followers
  3. Followings
  4. Timeline

Answer: D) Timeline

Explanation:

You can view all Tweets from that list's accounts by viewing its timeline.

Discuss this Question


36. What is a pound sign?

  1. #
  2. @
  3. &
  4. *

Answer: A) #

Explanation:

# is a pound sign.

Discuss this Question


37. You can discover the latest tweets that contain a ____ by clicking on a hashtag when you tweet it.

  1. Link
  2. Hashtag
  3. Follower
  4. Chat

Answer: B) Hashtag

Explanation:

You can discover the latest tweets that contain a hashtag by clicking on a hashtag when you tweet it.

Discuss this Question


38. Using ____, you can enhance your local search visibility and share information with people in 'Circles'.

  1. Google
  2. Google+
  3. Google One
  4. None

Answer: B) Google+

Explanation:

Using Google+, you can enhance your local search visibility and share information with people in "Circles".

Discuss this Question


39. What is/are an/the advantage(s) of Google+ Marketing?

  1. Publisher and Authorship markup can be used to link Google+ pages and personal profiles to websites.
  2. The Google+ social network is similar to Twitter in that it allows you to follow other people.
  3. Posts or status updates on Google+ are immediately indexed by search engines.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The advantages of Google+ Marketing are -

  1. Publisher and Authorship markup can be used to link Google+ pages and personal profiles to websites.
  2. The Google+ social network is similar to Twitter in that it allows you to follow other people.
  3. Posts or status updates on Google+ are immediately indexed by search engines.

Discuss this Question


40. The content of a private Google+ community can ____.

  1. Be seen by everyone
  2. Only be seen by those invited to it
  3. Only be seen to your followers
  4. Only be seen to your followings

Answer: B) Only be seen by those invited to it

Explanation:

The content of a private Google+ community can only be seen by those invited to it.

Discuss this Question


41. Search for relevant ____ related to your business and it will show you a list of relevant communities. Select the one that is most relevant to your business.

  1. Keywords
  2. Tags
  3. Description
  4. Links

Answer: A) Keywords

Explanation:

Search for relevant keywords related to your business and it will show you a list of relevant communities. Select the one that is most relevant to your business.

Discuss this Question


42. ____ the members of the community will know about your business whenever you share information and updates about it in the community.

  1. Only few
  2. All
  3. One of
  4. Two of

Answer: B) All

Explanation:

All the members of the community will know about your business whenever you share information and updates about it in the community

Discuss this Question


43. You can post your message by clicking on the community and then clicking the ____ section (What do you want to share?).

  1. Upper
  2. Middle
  3. Bottom
  4. None

Answer: B) Middle

Explanation:

You can post your message by clicking on the community and then clicking the middle section (What would you like to share?)

Discuss this Question


44. ____ provides a platform for connecting with professionals, building professional networks, and staying in contact with millions of users.

  1. Twitter
  2. Facebook
  3. Instagram
  4. LinkedIn

Answer: D) LinkedIn

Explanation:

Linkedin provides a platform for connecting with professionals, building professional networks, and staying in contact with millions of users.

Discuss this Question


45. ____ is another use of LinkedIn for promoting businesses, products, and brands.

  1. LinkedIn Bots
  2. LinkedIn Promotions
  3. LinkedIn Brands
  4. LinkedIn Marketing

Answer: D) LinkedIn Marketing

Explanation:

LinkedIn Marketing is another use of LinkedIn for promoting businesses, products, and brands.

Discuss this Question


46. LinkedIn's ____ feature displays your professional network, the list of professionals you're connected with.

  1. Profile
  2. My Network
  3. Jobs
  4. Messages

Answer: B) My Network

Explanation:

LinkedIn's My Network feature displays your professional network, the list of professionals you're connected with.

Discuss this Question


47. Employers post job listings in the ____ section, which is divided into different categories.

  1. Profile
  2. Jobs
  3. Messages
  4. Notification

Answer: B) Jobs

Explanation:

Employers post job listings in the jobs section, which is divided into different categories.

Discuss this Question


48. In how many ways can one join a group on LinkedIn?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

LinkedIn groups can be joined in 2 ways.

Discuss this Question


49. On your LinkedIn homepage, you can search for ____ by entering their names.

  1. Groups
  2. Keywords
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

On your LinkedIn homepage, you can search for groups and keywords by entering their names.

Discuss this Question


50. To ____ to your website, you can share your business-related information with the group members after joining.

  1. Promote your business
  2. Increase traffic
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

To promote your business and increase traffic to your website, you can share your business-related information with the group members after joining.

Discuss this Question


51. Which of the following is a social bookmarking tool?

  1. Pinterest
  2. Twitter
  3. LinkedIn
  4. Facebook

Answer: A) Pinterest

Explanation:

Pinterest is a social bookmarking tool.

Discuss this Question


52. Pinterest allows you to create ____ that contain images and videos that you can share with other users.

  1. Images
  2. Videos
  3. Users
  4. Boards

Answer: D) Boards

Explanation:

Pinterest allows you to create boards that contain images and videos that you can share with other users.

Discuss this Question


53. ____ are images or videos shared on Pinterest.

  1. Pins
  2. Repins
  3. Boards
  4. Follow

Answer: A) Pins

Explanation:

Pins are images or videos shared on Pinterest.

Discuss this Question


54. When you ____ a pin (someone else's pin), it is re-shared.

  1. Board
  2. Follow
  3. Pin
  4. Repin

Answer: D) Repin

Explanation:

When you repin a pin (someone else's pin), it is re-shared.

Discuss this Question


55. There are no restrictions on how many pins you can add to a ____, and you can create different ____ for different categories.

  1. Page
  2. Mark
  3. Board
  4. Section

Answer: C) Board

Explanation:

There are no restrictions on how many pins you can add to a board, and you can create different boards for different categories.

Discuss this Question


56. A Pinterest business account gives you access to ____ tools for promoting your business.

  1. Adwords
  2. Analytics
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Analytics

Explanation:

A Pinterest business account gives you access to analytics tools for promoting your business.

Discuss this Question


57. Pinterest will ask you for the ___ to the website you are pinning from if you want to add a pin from the web.

  1. Tag
  2. Keyword
  3. Link
  4. None

Answer: C) Link

Explanation:

Pinterest will ask you for the link to the website you are pinning from if you want to add a pin from the web.

Discuss this Question


58. How to increase the visibility of Pins with Image Size?

  1. There should be at least 500 pixels of width on a Pin, and an aspect ratio of 2:3 has been found to be the best.
  2. There should be at least 600 pixels of width on a Pin, and an aspect ratio of 4:3 has been found to be the best.
  3. There should be at least 600 pixels of width on a Pin, and an aspect ratio of 2:3 has been found to be the best.
  4. There should be at least 500 pixels of width on a Pin, and an aspect ratio of 4:3 has been found to be the best.

Answer: C) There should be at least 600 pixels of width on a Pin, and an aspect ratio of 2:3 has been found to be the best.

Explanation:

To increase the visibility of Pins with Image Size, there should be at least 600 pixels of width on a Pin, and an aspect ratio of 2:3 has been found to be the best.

Discuss this Question


59. Which of the following is a way used to increase the visibility of a pin?

  1. Post lifestyle images
  2. Add relevant text overlays
  3. Add lists to images
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the ways used to increase the visibility of pin -

  1. Post lifestyle images
  2. Add relevant text overlays
  3. Add lists to images

Discuss this Question


60. Pinterest analytics is available for the -

  1. Personal Pinterest Accounts
  2. Business Pinterest Accounts
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Business Pinterest Accounts

Explanation:

Pinterest analytics is available for the business pinterest accounts.

Discuss this Question


61. What does Pinterest analytics tell you?

  1. Pin views
  2. Pin acts
  3. Average daily impression
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Pinterest analytics tells us -

  1. Pin views
  2. Pin acts
  3. Average daily impression

Discuss this Question


62. How can one interact with other Pinterest users?

  1. Pins can be linked to interact with other users.
  2. If you want to comment on another user's Pin, you can do so.
  3. Other Pinterest users and people who don't have accounts on Pinterest can also receive Pins via their email addresses.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

One can interact with other Pinterest users via -

  1. Pins can be linked to interact with other users.
  2. If you want to comment on another user's Pin, you can do so.
  3. Other Pinterest users and people who don't have accounts on Pinterest can also receive Pins via their email addresses.

Discuss this Question


63. You can tag users by typing the @ sign and username of the person without any spaces while ____.

  1. Writing a description for your pin
  2. Commenting on their pin
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

You can tag users by typing the @ sign and username of the person without any spaces while writing a description for your pin or commenting on their pin.

Discuss this Question


64. While it may take months to build 2000 followers, you can share your Pin with 2000 followers instantly by joining a group with ____ members.

  1. 1000
  2. 2000
  3. 5000
  4. 10000

Answer: B) 2000

Explanation:

While it may take months to build 2000 followers, you can share your Pin with 2000 followers instantly by joining a group with 2000 members.

Discuss this Question


65. What is PinGroupie?

  1. Pinterest Group
  2. Pinterest Group Board
  3. Pinterest Group Board Directory
  4. None

Answer: C) Pinterest Group Board Directory

Explanation:

PinGroupie is a Pinterest Group Board Directory.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.