Cucumber Testing Multiple-Choice Questions (MCQs)

Cucumber testing is a software testing process that deals with an application's behavior. It tests applications as a behavior-driven development (BDD) style.

Cucumber Testing MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Cucumber Testing. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Cucumber Testing.

List of Cucumber Testing MCQs

1. Test cases are developed using Cucumber, a tool used in Behavior Driven Development.

  1. Testing
  2. Cucumber
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Cucumber

Explanation:

Test cases are developed using Cucumber, a tool used in Behavior Driven Development.

Discuss this Question


2. What is the full form of BDD?

  1. Behavior Driven Development
  2. Behind Driven Development
  3. Behavior Data Development
  4. Behavior Driven Database

Answer: A) Behavior Driven Development

Explanation:

The full form of BDD is Behavior Driven Development.

Discuss this Question


3. The software development approach BDD (Behavioral Driven Development) evolved from TDD (Test Driven Development).

  1. Test Driven Development
  2. Tapper Driven Development
  3. Test Database Development
  4. None of the above

Answer: A) Test Driven Development

Explanation:

The software development approach BDD (Behavioral Driven Development) evolved from TDD (Test Driven Development).

Discuss this Question


4. Ruby was the original programming language used to create the Cucumber tool.

  1. Java
  2. C
  3. C++
  4. Ruby

Answer: D) Ruby

Explanation:

Ruby was the original programming language used to create the Cucumber tool.

Discuss this Question


5. What is/are the basic term(s) of Cucumber?

  1. Feature File
  2. Features
  3. Tags
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The basic terms of Cucumber are -

  1. Feature File
  2. Features
  3. Tags

Discuss this Question


Advertisement

6. What is/are TRUE about Cucumber Testing?

  1. Gherkin or plain English text may be written inside a feature file and read by the Cucumber tool.
  2. Every step in the step definition file is searched for an exact match.
  3. It is important that the code for the software developed matches the scripts for the tests defined by BDD.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The things TRUE about Cucumber Testing are -

  1. Gherkin or plain English text may be written inside a feature file and read by the Cucumber tool.
  2. Every step in the step definition file is searched for an exact match.
  3. It is important that the code for the software developed matches the scripts for the tests defined by BDD.

Discuss this Question


7. Software tools such as Selenium and Ruby on Rails may be used to execute the piece of code for testing.

  1. Selenium
  2. Ruby on Rails
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Software tools such as Selenium and Ruby on Rails may be used to execute the piece of code for testing.

Discuss this Question


8. The popularity of Cucumber is due to its ability to support almost all popular software platforms, as opposed to JDave, EasyB, JBehave, etc.

  1. JDave
  2. EasyB
  3. JBehave
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The popularity of Cucumber is due to its ability to support almost all popular software platforms, as opposed to JDave, EasyB, JBehave, etc.

Discuss this Question


9. What is/are the advantage(s) of the Cucumber Tool?

  1. Cucumber Testing focuses primarily on the end-user experience since the end-user experience ultimately determines the success of software.
  2. There is no difficulty in writing test cases.
  3. In contrast to other tools, it provides a framework for testing an entire application.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The advantage of the Cucumber Tool are -

  1. Cucumber Testing focuses primarily on the end-user experience since the end-user experience ultimately determines the success of software.
  2. There is no difficulty in writing test cases.
  3. In contrast to other tools, it provides a framework for testing an entire application.

Discuss this Question


10. Web UI (User Interface) automation testing is most commonly done with Selenium, an open-source software application.

  1. Cucumber
  2. Selenium
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Selenium

Explanation:

Web UI (User Interface) automation testing is most commonly done with Selenium, an open-source software application.

Discuss this Question


Advertisement

11. C#, Java, Perl, PHP, Python, Ruby, and Perl are some of the languages supported by Selenium.

  1. C#
  2. Java
  3. Perl
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

C#, Java, Perl, PHP, Python, Ruby, and Perl are some of the languages supported by Selenium.

Discuss this Question


12. What is the full form of QTP?

  1. Quick Test Professional
  2. Quick Tear Professional
  3. Quarrel Test Professional
  4. Query Test Professional

Answer: A) Quick Test Professional

Explanation:

The full form of QTP is Quick Test Professional.

Discuss this Question


13. Test script development is completed only after automated functional testing has been completed in QTP.

  1. Before
  2. After
  3. In the Middle
  4. None

Answer: B) After

Explanation:

Test script development is completed only after automated functional testing has been completed in QTP.

Discuss this Question


14. The automated testing of software applications is carried out using Visual Basic Scripting (VBScript).

  1. Visual Basic
  2. Velocity Basic
  3. Visual Binary
  4. Velocity Binary

Answer: A) Visual Basic

Explanation:

The automated testing of software applications is carried out using Visual Basic Scripting (VBScript).

Discuss this Question


15. VBScript is a/an -

  1. Object-based
  2. Object-oriented
  3. HTML
  4. CSS

Answer: A) Object-based

Explanation:

VBScript is an Object-based language.

Discuss this Question


Advertisement

16. What is/are the characteristic(s) of BDD?

  1. Strong Collaboration
  2. High Visibility
  3. Lower Costs
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The characteristics of BDD are -

  1. Strong Collaboration
  2. High Visibility
  3. Lower Costs

Discuss this Question


17. Test features, scenario descriptions, and feature descriptions are usually stored in a feature file.

  1. Test features
  2. Scenario descriptions
  3. Feature descriptions
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Test features, scenario descriptions, and feature descriptions are usually stored in a feature file.

Discuss this Question


18. Files with the extension ".feature" are feature files.

  1. .f
  2. .fea
  3. .feat
  4. .feature

Answer: D) .feature

Explanation:

Files with the extension ".feature" are feature files.

Discuss this Question


19. When using Eclipse, you can use block comments or multi-line comments by selecting all lines and pressing Ctrl + /.

  1. /
  2. \
  3. [
  4. ]

Answer: A) /

Explanation:

When using Eclipse, you can use block comments or multi-line comments by selecting all lines and pressing Ctrl + /.

Discuss this Question


20. Tags are declared using the @ symbol.

  1. @
  2. #
  3. $
  4. &

Answer: A) @

Explanation:

Tags are declared using the @ symbol.

Discuss this Question


Advertisement

21. Operators can be used to test multiple tags:

  1. OR operator
  2. AND operator
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Two operators can be used to test multiple tags:

  1. OR operator
  2. AND operator

Discuss this Question


22. In order to skip the test, a special symbol '~' can be used within the tag.

  1. ~
  2. /
  3. \
  4. !

Answer: A) ~

Explanation:

In order to skip the test, a special symbol '~' can be used within the tag.

Discuss this Question


23. Scenarios and features can also be skipped using Special Characters.

  1. Scenarios
  2. Features
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Scenarios and features can also be skipped using Special Characters.

Discuss this Question


24. The Gherkin programming language is used for the creation of these executable test scripts.

  1. Gherkin
  2. Gerkin
  3. Gerin
  4. Gerkn

Answer: A) Gherkin

Explanation:

The Gherkin programming language is used for the creation of these executable test scripts.

Discuss this Question


25. In the feature file, Gherkin provides the following specific keyword(s):

  1. Given
  2. When
  3. Then
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

In the feature file, Gherkin provides the following specific keywords:

  1. Given
  2. When
  3. Then

Discuss this Question


26. There is a feature keyword at the beginning of every Cucumber testing feature file.

  1. Feature
  2. Scenario
  3. Then
  4. When

Answer: A) Feature

Explanation:

There is a feature keyword at the beginning of every Cucumber testing feature file.

Discuss this Question


27. The preconditions of a test are described by the given keyword.

  1. Given
  2. When
  3. Then
  4. Feature

Answer: A) Given

Explanation:

Preconditions of a test are described by the given keyword.

Discuss this Question


28. A user's actions are normally executed when they are defined as ___.

  1. Then
  2. When
  3. For
  4. Given

Answer: B) When

Explanation:

A user's actions are normally executed when they are defined as when.

Discuss this Question


29. A keyword called '___' pertains to what happens after a previous step or action.

  1. Then
  2. When
  3. Given
  4. But

Answer: A) Then

Explanation:

A keyword called 'Then' pertains to what happens after a previous step or action.

Discuss this Question


30. Negative conditions are added with the '___' keyword.

  1. Background
  2. But
  3. And
  4. Or

Answer: B) But

Explanation:

Negative conditions are added with the 'But' keyword.

Discuss this Question


Advertisement

31. When you add conditions to your steps, you use the '___' keyword.

  1. And
  2. But
  3. Background
  4. For

Answer: A) And

Explanation:

When you add conditions to your steps, you use the 'And' keyword.

Discuss this Question


32. Tests in a feature file use the '___' keyword to define common steps.

  1. Back
  2. Ground
  3. Background
  4. For

Answer: C) Background

Explanation:

Tests in a feature file use the 'Background' keyword to define common steps.

Discuss this Question


33. The term "___" refers to a function of a software application or a standalone unit.

  1. Feature
  2. Scenario
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Feature

Explanation:

The term "feature" refers to a function of a software application or a standalone unit.

Discuss this Question


34. We use data tables for testing web applications that require multiple input parameters.

  1. Web
  2. Mobile
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Web

Explanation:

We use data tables for testing web applications that require multiple input parameters.

Discuss this Question


35. Cucumber uses the annotations ___ and ___ to define the hook for each scenario in the step definition file.

  1. @Before
  2. @After
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Cucumber uses the annotations @Before and @After to define the hook for each scenario in the step definition file.

Discuss this Question


36. Our cucumber hook significantly improves our code workflow and reduces code redundancy.

  1. Improves our code workflow
  2. Reduces code redundancy
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Our cucumber hook significantly improves our code workflow and reduces code redundancy.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


What's New (MCQs)



Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.