Adobe InDesign Multiple-Choice Questions (MCQs)

Adobe InDesign is a desktop publishing and page layout designing software application produced by Adobe Inc. and first released in 1999.

Adobe InDesign MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Adobe InDesign. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Adobe InDesign.

List of Adobe InDesign MCQs

1. The Adobe Company created Adobe InDesign as an ____ application.

  1. Editing
  2. Writing
  3. Designing
  4. Chatting

Answer: A) Editing

Explanation:

The Adobe Company created Adobe InDesign as an editing application.

Discuss this Question


2. Adobe InDesign was developed in the year -

  1. 1997
  2. 1998
  3. 1999
  4. 2000

Answer: C) 1999

Explanation:

Adobe InDesign was developed in the year 1999.

Discuss this Question


3. Documents and files can be created and manipulated using a ____.

  1. Wordspace
  2. Workspace
  3. Space
  4. Worksheet

Answer: B) Workspace

Explanation:

Documents and files can be created and manipulated using a workspace.

Discuss this Question


4. Which of the following is/are the panel(s) in InDesign User Interface?

  1. Application Bar
  2. Control Panel
  3. Document Layout
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the panels in InDesign User Interface -

  1. Application Bar
  2. Control Panel
  3. Document Layout, etc.

Discuss this Question


5. Which of the following is TRUE about the Application Bar?

  1. We can use this tool to set the magnification stage of the paper, turn on and off rulers and guides, which is located at the top of the screen next to the Help menu.
  2. Various screens can also be tiled vertically or horizontally with it.
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The following is TRUE about the Application Bar -

  1. We can use this tool to set the magnification stage of the paper, turn on and off rulers and guides, which is located at the top of the screen next to the Help menu.
  2. Various screens can also be tiled vertically or horizontally with it.

Discuss this Question


Advertisement

6. According to our configuration, we may not be able to see the Br and St Icons, which represent ____ and ____, respectively.

  1. Adobe Bridge, Adobe Stock
  2. Adobe Stock, Adobe Bridge
  3. Adobe InDesign, Adobe Stock
  4. Adobe InDesign, Adobe Bridge

Answer: A) Adobe Bridge, Adobe Stock

Explanation:

According to our configuration, we may not be able to see the Br and St Icons, which represent Adobe Bridge and Adobe Stock, respectively.

Discuss this Question


7. Several functions can be modified through the Control Panel, including ____.

  1. Text formatting
  2. Color filling
  3. A variety of context-dependent features
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Several functions can be modified through the Control Panel, including text formatting, color filling, and a variety of context-dependent features.

Discuss this Question


8. Printing presses do not cut out the outside part of ____, so we set them outside the margin.

  1. Margins
  2. Bleeds
  3. Slugs
  4. None

Answer: B) Bleeds

Explanation:

Printing presses do not cut out the outside part of bleeds, so we set them outside the margin.

Discuss this Question


9. We enter information in ____ to ensure the printer understands what we mean, like color space and number of pages.

  1. Margin
  2. Slug
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B) Slug

Explanation:

We enter information in Slug to ensure the printer understands what we mean, like color space and number of pages.

Discuss this Question


10. Changes to the ____ affect the entire document, which represents the document's main layout.

  1. Page Tool
  2. Master Page
  3. Options
  4. Text Frame

Answer: B) Master Page

Explanation:

Changes to the master page affect the entire document, which represents the document's main layout.

Discuss this Question


Advertisement

11. ____ without interrupting the text editor is possible with the Story Editor feature.

  1. Editing text
  2. Zooming in and out
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Editing text and zooming in and out without interrupting the text editor is possible with the Story Editor feature.

Discuss this Question


12. When using a Windows computer, we can open the Story Editor by pressing ____ together or navigating to the Admin menu.

  1. Ctrl + T
  2. Ctrl + Y
  3. Ctrl + Z
  4. Ctrl + V

Answer: B) Ctrl + Y

Explanation:

When using a Windows computer, we can open the Story Editor by pressing Ctrl + Y together or navigating to the Admin menu.

Discuss this Question


13. We can change the ____, and theme of the text using the Display option in the Story Editor.

  1. Font Size
  2. Color
  3. Background
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

We can change the font size, color, background, and theme of the text using the Display option in the Story Editor.

Discuss this Question


14. How many types of scripts does the script panel include?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

2 types of scripts are included in the script panel.

Discuss this Question


15. Which of the following is/are the script(s) in the script panel?

  1. Client
  2. User
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Client and User are both the scripts in the script panel.

Discuss this Question


Advertisement

16. Which of the following option(s) is/are present in the page panel to set the document?

  1. Edit Page Size
  2. Create New Page
  3. Delete Selected Pages
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following options are present in the page panel to set the document -

  1. Edit Page Size
  2. Create New Page
  3. Delete Selected Pages

Discuss this Question


17. Specifying several types of document numbers in one section is possible because of the ____ option.

  1. Selection
  2. Section
  3. Frames
  4. Text frames

Answer: B) Section

Explanation:

Specifying several types of document numbers in one section is possible because of the section option.

Discuss this Question


18. By setting up groups in print, you can choose ____.

  1. How the page is oriented
  2. The size of the page
  3. The location of the content
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

By setting up groups in print, you can choose how the page is oriented, the size of the page, and the location of the content.

Discuss this Question


19. The latest version of Adobe InDesign CC is -

  1. 15.0.1
  2. 15.1
  3. 15.1.1
  4. Both B and C

Answer: D) Both B and C

Explanation:

Adobe InDesign CC 2020 (15.1 and 15.1.1) is the latest version of Adobe InDesign CC.

Discuss this Question


20. Objects can be arranged more precisely by using ____.

  1. Editors
  2. Frames
  3. Layers
  4. Panels

Answer: C) Layers

Explanation:

Objects can be arranged more precisely by using layers.

Discuss this Question




Comments and Discussions!










Copyright © 2023 www.includehelp.com. All rights reserved.