ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

DBMS Generalization, Specialization, and Aggregation Multiple-Choice Questions (MCQs)

DBMS Generalization, Specialization, and Aggregation MCQs: This section contains DBMS Generalization, Specialization, and Aggregation Multiple-Choice Questions (MCQs) and Answers.
Submitted by Anushree Goswami, on February 16, 2022

1. The generalization process is similar to the bottom-up approach.

  1. Top-Bottom
  2. Top-Up
  3. Bottom-Up
  4. Up-Bottom

Answer: C) Bottom-Up

Explanation:

The generalization process is similar to the bottom-up approach.

Discuss this Question


2. When two or more lower-level entities share some attributes, they lead to a ___. This is often referred to as a bottom-up approach.

  1. Lower-level entity
  2. Higher-level entity
  3. Middle-level entity
  4. Center-level entity

Answer: B) Higher-level entity

Explanation:

When two or more lower-level entities share some attributes, they lead to a higher-level entity. This is often referred to as a bottom-up approach.

Discuss this Question


3. As a general rule, entities at higher levels can combine with entities at lower levels to form a ___ level entity.

  1. Lower
  2. Higher
  3. Middle
  4. Central

Answer: B) Higher

Explanation:

As a general rule, entities at higher levels can combine with entities at lower levels to form a higher-level entity.

Discuss this Question


4. There are more ___ in generalization.

  1. Subclasses
  2. Superclasses
  3. Both a and b
  4. None of the above

Answer: A) Subclasses

Explanation:

There are more subclasses and superclasses in generalization.

Discuss this Question


5. A ___ entity is created by combining entities.

  1. Generalized
  2. Higher-level
  3. Lower-level
  4. Middle-level

Answer: A) Generalized

Explanation:

A generalized entity is created by combining entities.

Discuss this Question


6. Specialization is a –

  1. Bottom-Up
  2. Top-Up
  3. Top-Down
  4. Bottom-Top

Answer: C) Top-Down

Explanation:

Specialization is a Top-Down approach.

Discuss this Question


7. Several lower-level entities can be decomposed into one higher-level entity in ___.

  1. Generalization
  2. Specialization
  3. Both A. and B.
  4. None of the above

Answer: B) Specialization

Explanation:

Several lower-level entities can be decomposed into one higher-level entity in specialization.

Discuss this Question


8. The term specialization refers to a ___ of a set of entities which share some distinguishing characteristics.

  1. Subset
  2. Set
  3. Superset
  4. Upperset

Answer: A) Subset

Explanation:

The term specialization refers to a subset of a set of entities which share some distinguishing characteristics.

Discuss this Question


9. ___ are defined first, followed by subclasses and their associated attributes, followed by the relationship set.

  1. Subclasses
  2. Superclasses
  3. Classes
  4. Fields

Answer: B) Superclasses

Explanation:

Superclasses are defined first, followed by subclasses and their associated attributes, followed by the relationship set.

Discuss this Question


10. What is the difference between Generalization and Specialization?

  1. Generalization and Specialization is like the Bottom-Up Approach
  2. Generalization and Specialization is like the Top-Down Approach
  3. Generalization is like the Top-Down approach and Specialization is like the Bottom-Up Approach
  4. Generalization is like a Bottom-Up approach and Specialization is like a Top-Down Approach

Answer: D) Generalization is like a Bottom-Up approach and Specialization is like a Top-Down Approach

Explanation:

Generalization is like a Bottom-Up approach and Specialization is like a Top-Down Approach.

Discuss this Question


11. When two different entities are aggregations, they are treated as if they were ___.

  1. Double
  2. Single
  3. Triple
  4. Many

Answer: B) Single

Explanation:

When two different entities are aggregations, they are treated as if they were Single.

Discuss this Question


12. When entities are aggregated, their relationships with each other are combined into ___.

  1. Higher-level entity
  2. Lower-level entity
  3. Middle-level entity
  4. Central-level entity

Answer: A) Higher-level entity

Explanation:

When entities are aggregated, their relationships with each other are combined into higher-level entities.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.