ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

DBMS Thomas Write Rule MCQs

DBMS Thomas Write Rule MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on Thomas Write Rule in DBMS.
Submitted by Anushree Goswami, on April 21, 2022

1. ___ order is guaranteed by the Thomas Write Rule.

  1. Reliability
  2. Serializability
  3. Indemnity
  4. Periodic

Answer: B) Serializability

Explanation:

Serializability order is guaranteed by the Thomas Write Rule.

Discuss this Question


2. ___ algorithm is improved by the Thomas Write Rule.

  1. Concurrency
  2. Lock-based
  3. Timestamp Ordering
  4. Validation based

Answer: C) Timestamp Ordering

Explanation:

Timestamp ordering algorithm improved by Thomas Write Rule.

Discuss this Question


3. If TS(T) = R_TS(X), operation X is ___ and transaction T is ___.

  1. Rejected, Aborted
  2. Aborted, Rejected
  3. Rejected
  4. Aborted

Answer: A) Rejected, Aborted

Explanation:

If TS(T) = R_TS(X), operation X is rejected and transaction T is aborted.

Discuss this Question


4. The W_TS(X) operation of the transaction will not be executed if TS(T) _? W_TS(X).

  1. <
  2. =
  3. >
  4. =>

Answer: A) <

Explanation:

The W_TS(X) operation of the transaction will not be executed if TS(T) < W_TS(X).

Discuss this Question


5. In the absence of conditions 1 or 2, the ____ operation can be executed by transaction Ti, and W_TS(X) pointing to TS(T).

  1. READ
  2. WRITE
  3. EXECUTE
  4. UPDATE

Answer: B) WRITE

Explanation:

In the absence of conditions 1 or 2, the WRITE operation can be executed by transaction Ti, and W_TS(X) pointing to TS(T).

Discuss this Question


6. Using the Thomas write rule, some ___ schedules can be permitted without conflicting with ___.

  1. Serial
  2. Non-serial
  3. Serializable
  4. Non-serializable

Answer: C) Serializable

Explanation:

Using the Thomas write rule, some serializable schedules can be permitted without conflicting with serializable.

Discuss this Question


7. A rule written by Thomas ensures that T2's ____ cannot be seen by any transaction in which T2 has committed (W(A)).

  1. Read
  2. Write
  3. Commit
  4. Rollback

Answer: B) Write

Explanation:

A rule written by Thomas ensures that T2's write cannot be seen by any transaction in which T2 has committed (W(A)).

Discuss this Question


8. The ___ schedule can be generated by deleting the write operation in T2, which has a W(A) Commit.

  1. Conflict Serial
  2. Conflict Non-serial
  3. Non-conflict Serializable
  4. Conflict Serializable

Answer: D) Conflict Serializable

Explanation:

The conflict serializable schedule can be generated by deleting the write operation in T2, which has a W(A) Commit.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.