Oracle NOT and OR Conditions MCQs

Oracle NOT and OR Conditions MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on NOT and OR Conditions in Oracle.
Submitted by Anushree Goswami, on June 27, 2022

1. NOT conditions are used with Oracle ____ statements.

  1. SELECT
  2. UPDATE
  3. INSERT
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

NOT conditions are used with Oracle SELECT, INSERT, UPDATE and DELETE statements.

Discuss this Question


2. To negate a given condition, use the ____ condition.

  1. OR
  2. NOR
  3. XOR
  4. NOT

Answer: D) NOT

Explanation:

To negate a given condition, use the NOT condition.

Discuss this Question


3. What is the syntax of Oracle NOT?

  1. Condition NOT
  2. NOT Condition
  3. NO Condition
  4. Condition NO

Answer: B) NOT Condition

Explanation:

"NOT Condition" is the syntax of Oracle NOT.

Discuss this Question


4. Which of the following is a parameter in NOT?

  1. Expression
  2. Pattern
  3. Condition
  4. None

Answer: C) Condition

Explanation:

Condition is the parameter in NOT.

Discuss this Question


5. When more than ____ condition is true, the OR operator checks them all and returns the result if any one of them is true.

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Answer: A) One

Explanation:

When more than one condition is true, the OR operator checks them all and returns the result if any one of them is true.

Discuss this Question


6. Which of the following comes in the syntax of Oracle OR?

  1. Where
  2. Condition
  3. OR
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following comes in the syntax of Oracle OR - Where, Condition and OR.

Discuss this Question


7. What is the parameter in the syntax of Oracle OR?

  1. Condition 1
  2. Condition 2
  3. Condition n
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The parameter in the syntax of Oracle OR is condition1, condition 2, ..., condition n.

Discuss this Question


8. If any one of condition 1, condition 2, or condition_n is true, the record is ____.

  1. Returned
  2. Not returned
  3. Partially returned
  4. None

Answer: A) Returned

Explanation:

If any one of condition 1, condition 2, or condition_n is true, the record is returned.

Discuss this Question





👇 More MCQs (Category-Wise) 👇

Web Technologies MCQs

Computer Science Subjects MCQs

Databases MCQs

Programming MCQs

Testing Software MCQs

Digital Marketing Subjects MCQs

Cloud Computing Softwares MCQs

AI/ML Subjects MCQs

Engineering Subjects MCQs

Office Related Programs MCQs

Commerce MCQs

Graphic Design Softwares MCQs

General Knowledge (GK) MCQs

Class-wise MCQs

Others

Comments and Discussions!

Load comments ↻





Copyright © 2024 www.includehelp.com. All rights reserved.