ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Spain Representation MCQs

The national flag of Spain was formed by the Spanish constitution, article 4.1 in the year 1978. high ranking officials of the Spanish state are entitled to display a flag representative of their status.

Spain Representation MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on Spain's national symbols, flags, national anthem, etc.

List of Spain Representation MCQs

1. Which two colors made up the national flag of Spain?

  1. Saffron and Green
  2. Red and White
  3. Red and Yellow
  4. White and Blue

Answer: C) Red and Yellow

Explanation:

When Francisco Franco took over from the republic government in 1936 he used a different coat of arms on the flag and revised the tricolor to a two-color flag which signifies the uprise of the nation against tyranny and was hoisted on April 14 as a representation of hope of freedom and its irreversible triumph.

Discuss this Question


2. Which six kingdoms are represented through the national flag?

  1. Castile, Leon, Aragon, Navarre, Granada, house of bourbon
  2. Madrid, castila León, Aragón, Navarre, Granada
  3. Barcelona, león, Aragón, navarre, granada, house of bourbon
  4. Castile, león, Aragón, navarre, granada, Barcelona

Answer: A) Castile, Leon, Aragon, Navarre, Granada, house of bourbon

Explanation:

The national flag of Spain is composed of the coat of arms that holds the emblems of the traditional kingdoms which make up Spain. The red castle represents the kingdom of Castile, the red lion represents the kingdom of Leon, the vertically running red and yellow stripes represents the kingdom of Navarre, the pomegranate flower represents the kingdom of Granada, and the flower of the lily represents the house of bourbon.

Discuss this Question


3. What is the inscription on the red banner wrapping the pillar in the national flag of Spain?

  1. Long live the king
  2. God bless the queen
  3. Plus Ultra
  4. God bless the king

Answer: C) Plus Ultra

Explanation:

Among the symbols, the motto is written across the two columns that write 'plus ultra' meaning further beyond referring to the Spanish lands beyond Europe and the then newly discovered American territories after the voyages of Christopher Columbus.

Discuss this Question


4. What is the national anthem of Spain?

  1. himno de riego
  2. Marcha real
  3. ii canto degli haliani
  4. Gloria al bravo pueblo

Answer: B) Marcha real

Explanation:

Marché real as Spain's national anthem is an anthem with no official lyrics. It is also one of the oldest anthems in the world.

Discuss this Question


5. Who is the composer of Spain's national anthem?

  1. Gabriel Garcia Marquez
  2. Manuel espinosa de los monteros
  3. Francisco Franco
  4. Christopher Columbus

Answer: B) Manuel espinosa de los monteros

Explanation:

Manuel Espinosa de los Monteros was born in on 1730. he was an oboist, composer, and director of the royal chapel of music during the reigns of Carlos iii and Carlos iv.

Discuss this Question


6. What is the currency of Spain?

  1. Euro
  2. Dollar
  3. Khayat
  4. Baht

Answer: A) Euro

Explanation:

Euro banknotes and coins were introduced in Spain on 1 January 2002, after a transitional period of three years when the euro was the official currency.

Discuss this Question


7. What monetary method was replaced by the Spanish peseta?

  1. Silver escudo
  2. Spanish real
  3. Barter
  4. Gold escudo

Answer: D) Gold escudo

Explanation:

Before the use of the euro in 2002, three types of currencies were introduced to circulate the monetary system of Spain the earlies were Spanish real, Spanish escudo i.e., Silver and later gold, and the gold escudo was used till the end of 1869 until the Spanish peseta was introduced.

Discuss this Question


8. How is the monarchy of Spain constitutional referred to?

  1. la corona
  2. la casa de reyes
  3. la familia más alto
  4. rey de España

Answer: A) la corona

Discuss this Question


9. What is the national animal of Spain?

  1. Lion
  2. Eagle
  3. Bull
  4. Cow

Answer: C) Bull

Discuss this Question


10. Which festival involves a bull chasing a large group of men in the street observed every year around 6-14th July?

  1. Tomatina
  2. San Fermin festival
  3. Feria de caballo
  4. Semana Santa

Answer: B) San Fermin festival

Explanation:

Every year between 6-14 July the festival of San Fermin is observed as the bull represents the national animal of the country too.

Discuss this Question


11. Which flower is known as Spain's national flower?

  1. Chamomile
  2. Red poppy
  3. Red carnation
  4. Lily of the valley

Answer: C) Red carnation

Explanation:

The red carnation is a flower that blooms even in harsh weather similarly it represents motherly love and how Spain is a country with a strong feeling about family.

Discuss this Question


12. When is the National Day of Spain celebrated?

  1. 12 October
  2. 4 July
  3. 25 august
  4. 20 July

Answer: A) 12 October

Explanation:

The national day is observed as a national holiday to commemorate the exact date when Christopher Columbus first set foot in the Americas. A military parade in Madrid is a key part of the celebration each year.

Discuss this Question


13. Among the four types of the language spoken in Spain which of them is the most spoken?

  1. Basque
  2. Catalan
  3. Castilian Spanish
  4. Galician

Answer: C) Castilian Spanish

Explanation:

Spain is a country with countless festivals as it is culturally rich. Moreover, the assembling of diverse cultures, in addition, adds more color to the country's beauty.

Discuss this Question


14. At which festival do people in Spain play with tomatoes?

  1. San Fermin
  2. la tamborrada
  3. la Tomatina
  4. la semana Grande

Answer: C) la Tomatina

Explanation:

Among all the festivals la Tomatina has its fame all over the world. On this day thousands of locals and tourists regardless of where they are from painted the town of Bunol with tomatoes by throwing them at each other.

Discuss this Question


15. When is the festival la Tomatina celebrated?

  1. 14-20 August
  2. 6-14 July
  3. 31 August
  4. 10 April

Answer: C) 31 August

Discuss this Question


16. What is the name of the festival that is observed in remembrance of the death of Jesus Christ?

  1. Semana Santa
  2. Feria del caballo
  3. Feria de Malaga
  4. La semana Grande

Answer: A) Semana Santa

Discuss this Question


17. When is Semana Santa observed?

  1. 10-17 April
  2. 6-14 July
  3. 14-20 August
  4. 31 August

Answer: A) 10-17 April

Explanation:

Semana Santa is one of the holy weeks which is observed in honor of the crucifixion and the raise from the death of Jesus Christ. It is observed by all Christian.

Discuss this Question


18. Which form of art is a combination of both dance and song that is mostly associated with the Andalusian Roma of southern Spain?

  1. Fandango
  2. Hora
  3. Flamenco
  4. Sword dance

Answer: C) Flamenco

Explanation:

It is a soulful dance that is accompanied by a song that adds essence to the dance. The difference in the song depicts the state of emotional investment required of the dancer and the singer.

Discuss this Question


19. What is the hour of resting during daytime called by the people that live in Spain?

  1. Siesta
  2. Fiesta
  3. Tiempo libre
  4. Descanso

Answer: A) Siesta

Explanation:

Most Spaniards will rest or even close their shop to have their siesta which is during midday. This practice originates from the Egyptian and it is a common practice for people who live in the hot climate.

Discuss this Question


20. At what age are girls declared to attain their womanhood in Spain?

  1. 20
  2. 10
  3. 15
  4. 22

Answer: C) 15

Explanation:

Like some other cultures, girls are introduced officially to society and as for the culture in Spain this takes place on their 15th birthday it can either be lavishly celebrated or most humbly celebrated depending on the family.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.