Adobe Dreamweaver Multiple-Choice Questions (MCQs)

Adobe Dreamweaver is a proprietary web development tool from Adobe Inc. It was created by Macromedia in 1997 and developed by them until Macromedia was acquired by Adobe Systems in 2005.

Adobe Dreamweaver MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the various topics of Adobe Dreamweaver. Practice these MCQs to test and enhance your skills on Adobe Dreamweaver.

List of Adobe Dreamweaver MCQs

1. For creating and editing web pages, Adobe Dreamweaver provides a WYSIWYG interface.

  1. What You See Is What You Get
  2. What You See Is What You Give
  3. What You Seek Is What You Get
  4. What You Seek Is What You Give

Answer: A) What You See Is What You Get

Explanation:

For creating and editing web pages, Adobe Dreamweaver provides a WYSIWYG - What You See Is What You Get interface.

Discuss this Question


2. A number of markup languages are supported by Dreamweaver, including HTML, XML, CSS, and JavaScript.

  1. HTML
  2. XML
  3. CSS
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

A number of markup languages are supported by Dreamweaver, including HTML, XML, CSS, and JavaScript.

Discuss this Question


3. Macromedia developed Dreamweaver, which was released in 1997.

  1. 1995
  2. 1996
  3. 1997
  4. 1998

Answer: C) 1997

Explanation:

Macromedia developed Dreamweaver, which was released in 1997.

Discuss this Question


4. Which of the following is/are the feature(s) of Adobe Dreamweaver?

  1. Fast, flexible coding
  2. Setup to site up in fewer steps
  3. Dynamic display on every device
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the features of Adobe Dreamweaver -

  1. Fast, flexible coding
  2. Setup to site up in fewer steps
  3. Dynamic display on every device

Discuss this Question


5. The simplified coding engine simplifies the process of creating, coding, and managing websites.

  1. Creating
  2. Coding
  3. Managing
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The simplified coding engine simplifies the process of creating, coding, and managing websites.

Discuss this Question


Advertisement

6. What is the full form of CEF?

  1. Chrome Embedded Framework
  2. Chromium Embedded Front Fame
  3. Chromium Embedded Framework
  4. Chromium Embroider Framework

Answer: C) Chromium Embedded Framework

Explanation:

The full form of CEF is Chromium Embedded Framework.

Discuss this Question


7. Using EcmaScript 6 in Dreamweaver will give you a quick view of classes, methods, arrow functions, and generated functions.

  1. Classes
  2. Methods
  3. Arrow functions
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Using EcmaScript 6 in Dreamweaver will give you a quick view of classes, methods, arrow functions, and generated functions.

Discuss this Question


8. The rename and refactor features in Dreamweaver make it possible to organize JavaScript codes.

  1. Rename
  2. Refactor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The rename and refactor features in Dreamweaver make it possible to organize JavaScript codes.

Discuss this Question


9. Which of the following is/are the advantages of Adobe Dreamweaver?

  1. The code can be highlighted for quick scanning.
  2. Provides beginners with an understanding of website coding.
  3. Switching screens is required by the user.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the advantages of Adobe Dreamweaver -

  1. The code can be highlighted for quick scanning.
  2. Provides beginners with an understanding of website coding.
  3. Switching screens is required by the user.

Discuss this Question


10. For beginners, color-coding of highlighting can be very useful because it shows what a certain command can do on a template or page.

  1. Color-coding
  2. Coding
  3. Coloring
  4. None

Answer: A) Color-coding

Explanation:

For beginners, color-coding of highlighting can be very useful because it shows what a certain command can do on a template or page.

Discuss this Question


Advertisement

11. Aside from the coding area, there is also the designing view in Adobe Dreamweaver, which is located on top.

  1. Editing
  2. Designing
  3. Deleting
  4. Writing

Answer: B) Designing

Explanation:

Aside from the coding area, there is also the designing view in Adobe Dreamweaver, which is located on top.

Discuss this Question


12. You can bold a text in Microsoft Office by pressing Ctrl+B.

  1. Ctrl+A
  2. Ctrl+B
  3. Ctrl+C
  4. Ctrl+D

Answer: B) Ctrl+B

Explanation:

You can bold a text in Microsoft Office by pressing Ctrl+B.

Discuss this Question


13. If you want to bold a text in Adobe Dreamweaver, you must highlight the text in the text box and then use the word processor's heads-up display, which allows you to make quick changes.

  1. Downside
  2. Heads
  3. Tails
  4. Upside

Answer: B) Heads

Explanation:

If you want to bold a text in Adobe Dreamweaver, you must highlight the text in the text box and then use the word processor's heads-up display, which allows you to make quick changes.

Discuss this Question


14. Which of the following is/are the disadvantage(s) of Adobe Dreamweaver?

  1. An IDE that runs in a browser is not supported.
  2. Learning the interface takes a long time.
  3. There is no guarantee that what you see will always be what you get.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the disadvantages of Adobe Dreamweaver -

  1. An IDE that runs in a browser is not supported.
  2. Learning the interface takes a long time.
  3. There is no guarantee that what you see will always be what you get.

Discuss this Question


15. In Adobe Dreamweaver, one line of validation takes 15-20 lines of code.

  1. 5-10
  2. 10-15
  3. 15-20
  4. 20-25

Answer: C) 15-20

Explanation:

In Adobe Dreamweaver, one line of validation takes 15-20 lines of code.

Discuss this Question


16. When you write a line in Adobe Dreamweaver and press enter after completing it, it will be treated as a paragraph by Dreamweaver.

  1. Esc
  2. Alt
  3. Shift
  4. Enter

Answer: D) Enter

Explanation:

When you write a line in Adobe Dreamweaver and press enter after completing it, it will be treated as a paragraph by Dreamweaver.

Discuss this Question


17. Adobe Dreamweaver's first step in creating a website is to create a new site page.

  1. Text
  2. Site
  3. Design
  4. Board

Answer: B) Site

Explanation:

Adobe Dreamweaver's first step in creating a website is to create a new site page.

Discuss this Question


ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Comments and Discussions!




Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.