ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

DBMS B+ File Organization MCQs

DBMS B+ File Organization MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on B+ File Organization in DBMS.
Submitted by Anushree Goswami, on April 22, 2022

1. It is an indexed sequential access method that uses the ___ tree file organization method.

  1. B
  2. B+
  3. B++
  4. B+++

Answer: B) B+

Explanation:

It is an indexed sequential access method that uses the B+ tree file organization method.

Discuss this Question


2. Records are stored in Files using a ___-like structure.

  1. Triangle
  2. Roots
  3. Stems
  4. Tree

Answer: D) Tree

Explanation:

Records are stored in Files using a tree-like structure.

Discuss this Question


3. The records are sorted based on the ___ key, just like the key-index concept.

  1. Primary
  2. Foreign
  3. Composite
  4. Alternate

Answer: A) Primary

Explanation:

The records are sorted based on the primary key, just like the key-index concept.

Discuss this Question


4. An ___ value is generated and mapped to each primary key.

  1. Iterative
  2. Imposter
  3. Index
  4. Indicate

Answer: C) Index

Explanation:

An index value is generated and mapped to each primary key.

Discuss this Question


5. In some ways, B+ trees are similar to ___ (BSTs), but they can have more than two children.

  1. Binary Stem Trees
  2. Binary Stretch Trees
  3. Binary Search Trees
  4. Binary Solve Trees

Answer: C) Binary Search Trees

Explanation:

In some ways, B+ trees are similar to binary search trees (BSTs), but they can have more than two children.

Discuss this Question


6. Records are all stored in the ___ node of the B+ Tree method.

  1. Stem
  2. Root
  3. Leaf
  4. None

Answer: C) Leaf

Explanation:

Records are all stored in the leaf node of the B+ Tree method.

Discuss this Question


7. Leaf nodes are pointed to by ___ nodes.

  1. Beginner
  2. Last
  3. Intermediate
  4. None

Answer: C) Intermediate

Explanation:

Leaf nodes are pointed to by intermediate nodes.

Discuss this Question


8. Intermediate note does not contain any ___.

  1. Column
  2. Data
  3. Record
  4. File

Answer: C) Record

Explanation:

Leaf nodes are pointed to by intermediate nodes.

Discuss this Question


9. The ___ method allows for easy searching since each record is stored in a leaf node and ordered sequentially.

  1. B+ Tree
  2. Has
  3. Heap
  4. ISMA

Answer: A) B+ Tree

Explanation:

The B+ Tree method allows for easy searching since each record is stored in a leaf node and ordered sequentially.

Discuss this Question


10. It is ___ to navigate through the tree structure.

  1. Easier
  2. Faster
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

It is easier and faster to navigate through the tree structure.

Discuss this Question


11. B+ trees are not limited in ___, so the number of records can grow or shrink, and the structure of the B+ tree can also change.

  1. Length
  2. Size
  3. Rows
  4. Columns

Answer: B) Size

Explanation:

B+ trees are not limited in size, so the number of records can grow or shrink, and the structure of the B+ tree can also change.

Discuss this Question


12. There is no performance impact from ___ items in a B+ Tree.

  1. Inserting
  2. Updating
  3. Deleting
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

There is no performance impact from inserting, updating, or deleting items in a B+ Tree.

Discuss this Question


13. The ___ method of B+ Trees is inefficient.

  1. Static
  2. Dynamic
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Static

Explanation:

The static method of B+ Trees is inefficient.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.