ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

DBMS Cluster File Organization MCQs

DBMS Cluster File Organization MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on Cluster File Organization in DBMS.
Submitted by Anushree Goswami, on April 23, 2022

1. This is known as ____ when there are more than two records in a single file.

  1. Merging
  2. Adding
  3. Dissolving
  4. Clustering

Answer: D) Clustering

Explanation:

This is known as clustering when there are more than two records in a single file.

Discuss this Question


2. Each file will contain ____ tables, but the key attributes used to map each table together will only be stored once for each file.

  1. One
  2. Two
  3. Two or more
  4. None

Answer: C) Two or more

Explanation:

Each file will contain two or more tables, but the key attributes used to map each table together will only be stored once for each file.

Discuss this Question


3. Using this method, you can search for different records in different files at a cost.

  1. Lower
  2. Higher
  3. Medium
  4. None

Answer: A) Lower

Explanation:

Using this method, you can search for different records in different files at a lower cost.

Discuss this Question


4. Cluster files are used for ___ tables with the same conditions frequently.

  1. Distributing
  2. Joining
  3. Spreading
  4. Breaking

Answer: B) Joining

Explanation:

Cluster files are used for joining tables with the same conditions frequently.

Discuss this Question


5. ___ records from both tables will be returned by these joins.

  1. All
  2. None
  3. Only a few
  4. All of the above

Answer: C) Only a few

Explanation:

Only a few records from both tables will be returned by these joins.

Discuss this Question


6. Any record can be directly inserted, updated, or deleted using this method.

  1. Inserted
  2. Updated
  3. Deleted
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

Any record can be directly inserted, updated, or deleted using this method.

Discuss this Question


7. Sorting is based on the key that is used for ____.

  1. Sorting
  2. Searching
  3. Storing
  4. Solving

Answer: B) Searching

Explanation:

Sorting is based on the key that is used for searching.

Discuss this Question


8. Cluster keys are used to ___ tables.

  1. Sorting
  2. Searching
  3. Storing
  4. Solving

Answer: D) Solving

Explanation:

Cluster keys are used to join tables.

Discuss this Question


9. How many types are there of Cluster FO?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A) 2

Explanation:

There are 2 types of Cluster FO.

Discuss this Question


10. Which of the following is the type of Cluster FO?

  1. Indexed Clusters
  2. Hash Clusters
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The type of Cluster FO are -

  1. Indexed Clusters
  2. Hash Clusters

Discuss this Question


11. Hash clusters store records based on their ___ key instead of the cluster key. We then store the records that have the same hash key value.

  1. Primary
  2. Foreign
  3. Hash
  4. Alternate

Answer: C) Hash

Explanation:

Hash clusters store records based on their hash key instead of the cluster key. We then store the records that have the same hash key value.

Discuss this Question


12. When tables with the ___ joining condition are frequently joined, the cluster file organization is used.

  1. Same
  2. Different
  3. Similar
  4. None

Answer: A) Same

Explanation:

When tables with the same joining condition are frequently joined, the cluster file organization is used.

Discuss this Question


13. When the tables map ___, the method provides a fast result.

  1. 1:1
  2. 1:M
  3. M:1
  4. M:M

Answer: B) 1:M

Explanation:

When the tables map 1:M, the method provides a fast result.

Discuss this Question


14. For very large databases, this method performs ___.

  1. Effectively
  2. Nicely
  3. Better
  4. Poorly

Answer: D) Poorly

Explanation:

For very large databases, this method performs poorly.

Discuss this Question


15. The method cannot be used if there is a change in joining conditions, since traversing the file takes a ___ time if we change the joining conditions.

  1. Less
  2. Long
  3. Little
  4. Few

Answer: B) Long

Explanation:

The method cannot be used if there is a change in joining conditions, since traversing the file takes a long time if we change the joining conditions.

Discuss this Question


16. Tables with a ___ condition are not suitable for this method.

  1. 1:1
  2. 1:M
  3. M:1
  4. M:M

Answer: A) 1:1

Explanation:

Tables with a 1:1 condition are not suitable for this method.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.