ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

DBMS Evaluation of Expressions MCQs

DBMS Evaluation of Expressions MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on Evaluation of Expressions in DBMS.
Submitted by Anushree Goswami, on May 14, 2022

1. A computation of each operation is done one by one when evaluating an expression containing ___ operations.

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Multiple

Answer: D) Multiple

Explanation:

A computation of each operation is done one by one when evaluating an expression containing multiple operations.

Discuss this Question


2. How many methods do we use to evaluate an expression carrying multiple operations in query processing system?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: B) 2

Explanation:

We use 2 methods to evaluate an expression carrying multiple operations in query processing system.

Discuss this Question


3. What is/are the method(s) we use to evaluate an expression carrying multiple operations in query processing system?

  1. Materialization
  2. Pipeling
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

The methods we use to evaluate an expression carrying multiple operations in query processing system are -

  1. Materialization
  2. Pipelining

Discuss this Question


4. When evaluating ____ relational operation at a time, the expression evaluates the materialization method.

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Multiple

Answer: A) One

Explanation:

When evaluating one relational operation at a time, the expression evaluates the materialization method.

Discuss this Question


5. A ___ is determined for each operation in materialization.

  1. Sequence
  2. Order
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

A sequence or order is determined for each operation in materialization.

Discuss this Question


6. A ___ relation is created for storage and use of the outputs after all the operations have been evaluated.

  1. Permanent
  2. Temporary
  3. Primary
  4. Secondary

Answer: B) Temporary

Explanation:

A temporary relation is created for storage and use of the outputs after all the operations have been evaluated.

Discuss this Question


7. The materialization method has the disadvantage of requiring one to construct temporary relations between the evaluated operations and the results that they produce, respectively.

  1. Advantage
  2. Disadvantage
  3. Pros
  4. None

Answer: B) Disadvantage

Explanation:

This materialization method has the disadvantage of requiring one to construct temporary relations between the evaluated operations and the results that they produce, respectively.

Discuss this Question


8. Unless they are small in size, temporary relations are written to ___.

  1. Disk
  2. System
  3. Array
  4. Log

Answer: A) Disk

Explanation:

Unless they are small in size, temporary relations are written to disk.

Discuss this Question


9. In a pipeline, it allows comparison of each ___ operation within an expression simultaneously.

  1. Relational
  2. Analytical
  3. Algebraic
  4. None

Answer: A) Relational

Explanation:

In a pipeline, it allows comparison of each relational operation within an expression simultaneously.

Discuss this Question


10. When an operation is evaluated, its ___ is passed on to the next one, and this process continues until each relational operation has been evaluated thoroughly.

  1. Input
  2. Output
  3. Process
  4. None

Answer: B) Output

Explanation:

When an operation is evaluated, its output is passed on to the next one, and this process continues until each relational operation has been evaluated thoroughly.

Discuss this Question


11. ___ does not require the storage of temporary relationships.

  1. Evaluation
  2. Materialization
  3. Pipelining
  4. None

Answer: C) Pipelining

Explanation:

Pipelining does not require the storage of temporary relationships.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.