ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

DBMS Types of Dependency MCQs

DBMS Types of Dependency MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on types of dependency in DBMS.
Submitted by Anushree Goswami, on April 04, 2022

1. When there is a multivalued dependency in a table, two attributes are independently determined by each other, but both are dependent upon ___ attribute.

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fourth

Answer: C) Third

Explanation:

When there is a multivalued dependency in a table, two attributes are independently determined by each other, but both are dependent upon a third attribute.

Discuss this Question


2. At least two attributes of a multivalued dependency must be dependent upon a third attribute, hence it always requires _____ attributes.

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Answer: C) Three

Explanation:

At least two attributes of a multivalued dependency must be dependent upon a third attribute, hence it always requires three attributes.

Discuss this Question


3. What is true about Join Dependency?

  1. An extension of Multivalued Dependencies is Join Decomposition.
  2. It is possible to call the join of R1 and R2 over C a join dependency (JD) if they are equal to relation R.
  3. Alternatively, R1 and R2 can be written as lossless decompositions of R.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

In case of Join Dependency -

  1. An extension of Multivalued Dependencies is Join Decomposition.
  2. It is possible to call the join of R1 and R2 over C a join dependency (JD) if they are equal to relation R.
  3. Alternatively, R1 and R2 can be written as lossless decompositions of R.

Discuss this Question


4. Although more rarely used than functional dependencies, ___ can guide database design.

  1. Multivalued Dependencies
  2. Join Dependencies
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Although more rarely used than functional dependencies, multivalued dependencies and join dependencies can guide database design.

Discuss this Question


5. Basically, ___ dependencies are statements where some columns of a relation are contained within other columns.

  1. Join
  2. Multivalued
  3. Inclusion
  4. All of the above

Answer: C) Inclusion

Explanation:

Basically, inclusion dependencies are statements where some columns of a relation are contained within other columns.

Discuss this Question


6. What is an example of Inclusion Dependency?

  1. Primary key
  2. Foreign key
  3. Alternate key
  4. Composite key

Answer: B) Foreign key

Explanation:

An example of Inclusion Dependency is Foreign Key.

Discuss this Question


7. The ___ key columns(s) of the referenced relation contain the referring relation.

  1. Primary
  2. Foreign
  3. Composite
  4. Alternate

Answer: A) Primary

Explanation:

The primary key columns(s) of the referenced relation contain the referring relation.

Discuss this Question


8. It would be considered ___ dependency if projecting R on its key attributes led to a relation which is contained in the relation obtained by projecting S on its key attributes.

  1. Join
  2. Multivalued
  3. Inclusion
  4. None

Answer: C) Multivalued

Explanation:

It would be considered inclusion dependency if projecting R on its key attributes led to a relation which is contained in the relation obtained by projecting S on its key attributes.

Discuss this Question


9. The inclusion dependency should ___ broken up into different sets of attributes.

  1. Be
  2. Not be
  3. Always
  4. None of the above

Answer: B) Not be

Explanation:

The inclusion dependency should not be broken up into different sets of attributes.

Discuss this Question


10. It is common for inclusion dependencies to be ____-based, that is, they deal with only ____.

  1. Formula
  2. Table
  3. Database
  4. Key

Answer: D) Key

Explanation:

It is common for inclusion dependencies to be key-based, that is, they deal with only keys.

Discuss this Question



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.