ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Oracle Procedure MCQs

Oracle Procedure MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on procedure in Oracle.
Submitted by Anushree Goswami, on June 13, 2022

1. There are PL/SQL statements within a ____ that can be referred to by name.

  1. Statement
  2. Query
  3. Procedure
  4. None

Answer: C) Procedure

Explanation:

There are PL/SQL statements within a procedure that can be referred to by name.


2. Call specifications specify java methods or third-generation language routines that can be called from ____.

  1. SQL
  2. PL/SQL
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

Call specifications specify java methods or third-generation language routines that can be called from SQL and SPL/SQL.


3. How many types of procedure are there?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: C) 3

Explanation:

There are 3 types of procedure.


4. Which of the following is/are the type of procedure?

  1. IN
  2. OUT
  3. IN OUT
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The types of procedure are -

  1. IN
  2. OUT
  3. IN OUT

5. The value of ____ is passed to the subprogram as a default parameter.

  1. IN
  2. OUT
  3. IN OUT
  4. None

Answer: A) IN

Explanation:

The value of IN is passed to the subprogram as a default parameter.


6. A value is returned to the caller when ____ is specified.

  1. IN
  2. OUT
  3. IN OUT
  4. None

Answer: B) OUT

Explanation:

A value is returned to the caller when OUT is specified.


7. A subprogram receives an initial value from ____ and a value that has been updated from the caller.

  1. IN IN
  2. OUT OUT
  3. IN OUT
  4. None

Answer: C) IN OUT

Explanation:

A subprogram receives an initial value from IN OUT and a value that has been updated from the caller.


8. What is the syntax to Drop Procedure?

  1. DELETE PROCEDURE procedure_name;
  2. DROP PROCEDURE procedure_name;
  3. RETRIEVE PROCEDURE procedure_name;
  4. END PROCEDURE procedure_name;

Answer: B) DROP PROCEDURE procedure_name;

Explanation:

The syntax to Drop Procedure is DROP PROCEDURE procedure_name;.


9. Which of the following is not present in the syntax of Create Procedure?

  1. IS
  2. BEGIN
  3. END
  4. None

Answer: D) None

Explanation:

IS, BEGIN and END are all present in the syntax of Create Procedure.


10. Which of the following is present in Call Procedure?

  1. BEGIN
  2. END
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

BEGIN and END are both present in the Call Procedure.



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT


Comments and Discussions!



ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Languages: » C » C++ » C++ STL » Java » Data Structure » C#.Net » Android » Kotlin » SQL
Web Technologies: » PHP » Python » JavaScript » CSS » Ajax » Node.js » Web programming/HTML
Solved programs: » C » C++ » DS » Java » C#
Aptitude que. & ans.: » C » C++ » Java » DBMS
Interview que. & ans.: » C » Embedded C » Java » SEO » HR
CS Subjects: » CS Basics » O.S. » Networks » DBMS » Embedded Systems » Cloud Computing
» Machine learning » CS Organizations » Linux » DOS
More: » Articles » Puzzles » News/Updates

© https://www.includehelp.com some rights reserved.