Oracle Trigger MCQs

Oracle Trigger MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on trigger in Oracle.
Submitted by Anushree Goswami, on June 16, 2022

1. ____ statements against an Oracle table can execute procedures implicitly.

  1. INSERT
  2. UPDATE
  3. DELETE
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

INSERT, UPDATE, and DELETE statements against an Oracle table can execute procedures implicitly.

Discuss this Question


2. Database triggers are the _____.

  1. Functions
  2. Procedures
  3. Databases
  4. None

Answer: B) Procedures

Explanation:

Database triggers are the procedures.

Discuss this Question


3. ___ CREATE TRIGGER statements are present in accordance with their firing points.

  1. Five
  2. Six
  3. Seven
  4. Eight

Answer: B) Six

Explanation:

Six CREATE TRIGGER statements are present in accordance with their firing points.

Discuss this Question


4. Which of the following is the FIRING POINT: BEFORE?

  1. BEFORE INSERT TRIGGER
  2. BEFORE UPDATE TRIGGER
  3. BEFORE DELETE TRIGGER
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the FIRINT POINT: BEFORE -

  1. BEFORE INSERT TRIGGER
  2. BEFORE UPDATE TRIGGER
  3. BEFORE DELETE TRIGGER

Discuss this Question


5. Which of the following is not the FIRING POINT: AFTER?

  1. AFTER INSERT TRIGGER
  2. AFTER UPDATE TRIGGER
  3. BEFORE DELETE TRIGGER
  4. AFTER DELETE TRIGGER

Answer: C) BEFORE DELETE TRIGGER

Explanation:

BEFORE DELETE TRIGGER is not the FIRING POINT: AFTER.

Discuss this Question


6. In Oracle BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger statement, Oracle specifies that the trigger will be fired BEFORE _____ operations are executed.

  1. INSERT
  2. UPDATE
  3. DELETE
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

In Oracle BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger statement, Oracle specifies that the trigger will be fired BEFORE INSERT, UPDATE, or DELETE operations are executed.

Discuss this Question


7. What are the parameters in the Oracle BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger statement?

  1. OR REPLACE
  2. Trigger_name
  3. Table_name
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The parameters in the Oracle BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger statement are OR REPLACE, trigger_name and table_name.

Discuss this Question


8. Which of the following is an optional parameter in Oracle BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger statement?

  1. Trigger_name
  2. Table_name
  3. OR REPLACE
  4. None

Answer: C) OR REPLACE

Explanation:

OR REPLACE is an optional parameter in Oracle BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger statement.

Discuss this Question


9. A trigger is re-created by using OR REPLACE if it already exists.

  1. Created
  2. Re-created
  3. Added
  4. Deleted

Answer: B) Re-created

Explanation:

A trigger is re-created by using OR REPLACE if it already exists.

Discuss this Question


10. A ____ statement cannot be used to change the trigger definition if the OR REPLACE parameter is specified.

  1. DROP TRIGGER
  2. ADD TRIGGER
  3. REPLACE TRIGGER
  4. None

Answer: A) DROP TRIGGER

Explanation:

A DROP TRIGGER statement cannot be used to change the trigger definition if the OR REPLACE parameter is specified.

Discuss this Question


11. The trigger name is specified by ____.

  1. Name
  2. Time
  3. Address
  4. Size

Answer: A) Name

Explanation:

The trigger name is specified by Name.

Discuss this Question


12. The ____ triggers will be fired before the INSERT, UPDATE, or DELETE operation.

  1. DELETE
  2. UPDATE
  3. INSERT
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The DELETE, UPDATE, and INSERT triggers will be fired before the INSERT, UPDATE, or DELETE operation.

Discuss this Question


13. The trigger operation will be performed on the _____ specified by the table_name parameter.

  1. Table
  2. Field
  3. Row
  4. Column

Answer: A) Table

Explanation:

The trigger operation will be performed on the table specified by the table_name parameter.

Discuss this Question


14. Which of the following is the limitation of using BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger?

  1. A view cannot have a BEFORE trigger.
  2. The OLD values cannot be updated.
  3. The NEW values are the only ones that can be updated.
  4. All of the above

Answer: D) All of the above

Explanation:

The following are the limitations of using BEFORE INSERT/UPDATE/DELETE trigger -

  1. A view cannot have an BEFORE trigger.
  2. The OLD values cannot be updated.
  3. The NEW values are the only ones that can be updated.

Discuss this Question


15. A trigger statement that specifies that Oracle will fire this trigger ____ the INSERT/UPDATE/DELETE operation is executed specifies that the trigger will be fired AFTER these operations are executed.

  1. BEFORE
  2. AFTER
  3. MIDDLE
  4. CENTER

Answer: B) AFTER

Explanation:

A trigger statement that specifies that Oracle will fire this trigger AFTER the INSERT/UPDATE/DELETE operation is executed specifies that the trigger will be fired AFTER these operations are executed.

Discuss this Question


16. If you need to remove a trigger from Oracle, use the ____ TRIGGER statement.

  1. DELETE
  2. DROP
  3. REMOVE
  4. None

Answer: B) DROP

Explanation:

If you need to remove a trigger from Oracle, use the DROP TRIGGER statement.

Discuss this Question


17. What is/are the parameter in DROP TRIGGER statement?

  1. trigger_name
  2. table_name
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A) Trigger_name

Explanation:

The parameter in DROP TRIGGER statement is trigger_name.

Discuss this Question


18. What is the syntax of DROP TRIGGER statement?

  1. DROP TRIGGER trigger_name;
  2. DELETE TRIGGER trigger_name;
  3. REMOVE TRIGGER trigger_name;
  4. None

Answer: A) DROP TRIGGER trigger_name;

Explanation:

The syntax of DROP TRIGGER statement is DROP TRIGGER trigger_name;.

Discuss this Question


19. A trigger can be disabled using the ____ TRIGGER statement.

  1. DISABLE
  2. ENABLE
  3. ALTER
  4. CHANGE

Answer: C) ALTER

Explanation:

A trigger can be disabled using the ALTER TRIGGER statement.

Discuss this Question


20. What is the syntax of DISABLE Trigger?

  1. ALTER TRIGGER trigger_name DISBALE;
  2. ALTER TRIGGER trigger_name ALTER;
  3. DISABLE TRIGGER trigger_name DISABLE;
  4. DISBALE TRIGGER trigger_name ALTER;

Answer: A) ALTER TRIGGER trigger_name DISBALE;

Explanation:

Syntax of DISABLE trigger is ALTER TRIGGER trigger_name DISABLE.

Discuss this Question


21. ALTER TRIGGER is used to ____ trigger.

  1. Disable
  2. Enable
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C) Both A and B

Explanation:

ALTER TRIGGER is used to Disable and Enable triggers.

Discuss this Question


22. What is the syntax of ENABLE Trigger?

  1. ALTER TRIGGER trigger_name ENABLE;
  2. ALTER TRIGGER trigger_name ALTER;
  3. ENABLE TRIGGER trigger_name ENABLE;
  4. ENABLE TRIGGER trigger_name ALTER;

Answer: A) ALTER TRIGGER trigger_name ENABLE;

Explanation:

Syntax of DISABLE trigger is ALTER TRIGGER trigger_name ENABLE.

Discuss this Question





👇 More MCQs (Category-Wise) 👇

Web Technologies MCQs

Computer Science Subjects MCQs

Databases MCQs

Programming MCQs

Testing Software MCQs

Digital Marketing Subjects MCQs

Cloud Computing Softwares MCQs

AI/ML Subjects MCQs

Engineering Subjects MCQs

Office Related Programs MCQs

Commerce MCQs

Graphic Design Softwares MCQs

General Knowledge (GK) MCQs

Class-wise MCQs

Others

Comments and Discussions!

Load comments ↻





Copyright © 2024 www.includehelp.com. All rights reserved.